Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

Turistička organizacija Leskovac učestvovala na 9. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma

Turistička organizacija grada Leskovca učestvovala je na 9. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma koji je održan od 24. do 26. novembra u hali Šumadija sajma u Kragujevcu. Sajam je okupio preko 100 izlagača iz zemlje i inostranstva, a ovu trodnevnu manifestaciju pratio je i izuzetno bogat program, ispunjen interesantnim i atraktivnim prezentacijama, edukativnim radionicama i stručnim predavanjima na kojima su predstavnici  Turističke organizacije grada Leskovca aktivno učestvovali.

Na zajedničkom štandu sa Turističkom organizacijom opštine Bojnik potrudili smo se da na najbolji način predstavimo kompletnu turističku ponudu  našeg kraja. Uspešno smo prezentovali sva značajna kulturna i zabavna dešavanja u našem gradu, prirodne potencijale, kulturno-istorijskie znamenitosti putem  bogatog propagandnog materijala, video prezentacija i raznovrsnim suvenirskim programom, što najbolje potvrđuje velika posećenost našeg štanda, lepa atmosfera i interesovanje potencijalnih turista za Leskovac, a nakon svečanog otvaranja Sajma, štand Turističke organizacije grada Leskovca je posetila Renata Pindžo, pomoćnica ministra turizma.

Tokom tri sajamska dana, stručni žiri u čijem su sastavu  bili predstavnici nadležnih Republičkih institucija i lokalnih Turističkih organizacija izabrali su najuspešnije izlagače i poslednjeg dana Sajma dodeljene su nagrade u sledećim kategorijama:

  1. Najuspešnija promocija
  2. Najuređeniji izlagački prostor
  3. Najbolji promo materijal

 

S obzirom da smo jedini učesnici koji su bili izlagači od samog začetka Sajma, Turističkoj organizaciji grada Leskovca je tom prilikom dodeljeno specijalno priznanje za dugogodišnju uspešnu i istrajnu saradnju i podršku promotivnim aktivnostima Gradske turističke organizacije Kragujevac, kao i specijalna nagrada za dorinos razvoju turizma sa posebnim osvrtom na prezentaciju Jašunjskih manastira u godini velikog jubileja. Ova priznanja je od strane direktora “Šumadija sajma” i Gradske Turističke organizacije Kragujevac u ime Turističke organizacije grada Leskovca primio zamenik direktora Ivan Tasić, kaže se u saopštenju Turističke organizacije Leskovac.

   

(TOL)