Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

Turistička organizacija opštine Medveđa na 40. Međunarodnom sajmu turizma

Pod sloganom „Odmor te čeka“, otvoren je 40. Međunarodni sajam turizma, na kome učestvuje oko 1.200 izlagača iz 55 zemalja sveta. Sajam turizma se održao od 22. do 25. februara na Beogradskom sajmu, a partner ovogodišnjeg Sajma je bila Grčka.

   

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je, otvarajući sajam, rekla da je turizam najunosnija i najuspešnija privredna grana i da će Vlada Srbije nastaviti da ulaže u tu oblast kako bi privukla što više turista u zemlju.

Turistička organizacija Opštine Medveđe uzela je aktivno učešće na Beogradskom sajmu. Kao i prethodnih godina, Turistička organizacija opštine Medveđa, će se potruditi da reprezentuje turističke potencijale opštine na najbolji mogući način i da predstavi našu opštinu u najboljem svetlu, na najvećoj smotri turizma na Balkanu.

   

„Grčka je sa zadovoljstvom prihvatila ulogu zemlje partnera“, rekla je Elena Kountoura, ministarka turizma Grčke, i dodala da turizam u njenoj zemlji predstavlja jednu od najznačajnijih privrednih grana, u kojoj je zaposleno oko milion ljudi. Bogata istorija, beskrajna obala i arhipelag sastavljen od više hiljada ostrva i ostrvaca učinile su da Grčka postane jedna od najpopularnijih svetskih turističkih destinacija.

   

Ove godine, štand Turističke organizacije opštine Medveđa se nalazi u okviru štanda Privredne komore Srbije, u hali 4. Beogradskog sajma, koja je namenjena za prezentaciju domaćeg turizma. Pored velikog broja štampanih publikacija koje su objavljene prethodne godine, našim posetiocima ćemo ponuduti i širok asortiman suvenira koji je u našoj ponudi.

Izvor: TOM