Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Turistička ponuda Grada Leskovca na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

U Novom Sadu, danas je svečano otvoren 53. Međunarodni sajam turizma na kome Turistička organizacija grada Leskovca predstavlja celokupnu turističku ponudu; kulturno-istorijsko nasleđe, manifestacije, prirodne potencijale, kao i gastronomsko bogatstvo našeg kraja. U hali „Master“ Novosadskog sajma okupilo se više od 250 izlagača iz Srbije, zemlje-partnera Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Turske, Rumunije, Kipra, Bugarske, Iraka i Austrije.

Međunarodni sajam turizma otvorio je ministar turizma i omladine Republike Srbije Husein Memić, a pored gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, pozdravnu reč prisutnima su uputili i ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Goran Đurović, generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

Specifičnost otvaranja ovogodišnjeg sajma je u tome što su svi govornici istovremeno prislonili dlan na „video zid“, čime su i virtuelno otvorena vrata Sajma turizma.

Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu koji je do sada bio jedan od stubova sajmova LORIST postao je samostalna i značajna turistička manifestacija. U prilog tome, govori veliki broj međunarodnih predstavnika iz svih sfera turizma.

Posredstvom promotivnog materijala i u direktnim razgovorima sa predstavnicima TOL-a, brojni posetioci su izrazili veliko interesovanje za dolazak u Leskovac, a naračito za vreme trajanja „Roštiljijade“.

Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu počeo je danas, 17. novembra i trajaće do subote, 19. novembra.

 

infocentarjug.rs

Komentari

Svaki korisnik je lično odgovoran za svoj objavljeni komentar. Objavljeni komentari korisnika nisu stav redakcije portala. Info Centar Juga ne garantuje za tačnost informacija iznetih u komentarima korisnika i zadržava pravo da bez upozorenja ukloni svaki komentar koji sadrži reči mržnje, rasizma, vređanja ljudskog dostojanstva ili bilo kakvog drugog oblika nepoštovanja i ugrožavanja drugih.

Napišite nam šta mislite...

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.