Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

Turistička ponuda Grada Leskovca na Međunarodnom sajmu turizma u Novom Sadu

U Novom Sadu, danas je svečano otvoren 53. Međunarodni sajam turizma na kome Turistička organizacija grada Leskovca predstavlja celokupnu turističku ponudu; kulturno-istorijsko nasleđe, manifestacije, prirodne potencijale, kao i gastronomsko bogatstvo našeg kraja. U hali „Master“ Novosadskog sajma okupilo se više od 250 izlagača iz Srbije, zemlje-partnera Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Turske, Rumunije, Kipra, Bugarske, Iraka i Austrije.

Međunarodni sajam turizma otvorio je ministar turizma i omladine Republike Srbije Husein Memić, a pored gradonačelnika Novog Sada Milana Đurića, pozdravnu reč prisutnima su uputili i ministar ekonomskog razvoja i turizma Crne Gore Goran Đurović, generalni direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.

Specifičnost otvaranja ovogodišnjeg sajma je u tome što su svi govornici istovremeno prislonili dlan na „video zid“, čime su i virtuelno otvorena vrata Sajma turizma.

Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu koji je do sada bio jedan od stubova sajmova LORIST postao je samostalna i značajna turistička manifestacija. U prilog tome, govori veliki broj međunarodnih predstavnika iz svih sfera turizma.

Posredstvom promotivnog materijala i u direktnim razgovorima sa predstavnicima TOL-a, brojni posetioci su izrazili veliko interesovanje za dolazak u Leskovac, a naračito za vreme trajanja „Roštiljijade“.

Međunarodni sajam turizma u Novom Sadu počeo je danas, 17. novembra i trajaće do subote, 19. novembra.

 

infocentarjug.rs