Bojnik Jug Srbije Vesti

Turski investitor dolazi u Kosančić

Predsednik mesne zajednice Kosančić Miodrag Mihajlović i turski investitor, vlasnik firme Keš Kolekcion Hajredin Šiljik potpisali su danas ugovor zakupu poslovnog prostora radi obavljanja proizvodne delatnosti iz domena tekstilne industrije.

Dolazak stranog investitora u Bojniku i otvaranje novih radnih mesta je za našu opštinu od velikog značaja kaže predsednik Opštine Bojnik Nebojša Nenadović.
„Mnogo je bitno da se konačno u Bojniku pojavio neko od stranih investitora. Ponudili smo prostor turskom investitoru u Kosančiću koji je u vlasništvu opštine Bojnik, a koji trenutno koristi Mesna zajednica. Oni su prihvatili ponudu i danas smo potpisali ugovor“ ističe Nenadović i dodaje „Za mene kao predsednika opštine ovo je mnogo važno jer ćemo na ovaj način uposliti ljude i jer bez razvoja privrede nema opstanka na ovim prostorima“.

 

Firma Keš Kolekcion bavi se proizvodnjom muških i ženskih košulja, i svoje proizvode izvozimo na strano tržište rekao je vlasnik firme Keš Kolekcion Hajredin Šiljik i dodao da je ovo njihova prva investicija u Srbiji.
„Veoma smo zadovoljni što smo postigli dogovor sa opštinom Bojnik, za sada nameravamo da otvorimo jednu malu proizvodnju gde će raditi 10 do 20 radnika, a naravno plan nam je da u narednim periodu otvorimo i više radnih mesta. Veoma smo zadovoljni saradnjom i sa mesnom zajednicom i sa opštinom“ naglašava Hajredin Šiljik
Za Mesnu zajednicu Kosančić zapošljavanje 15 do 20 ljudi znači da će isto toliko porodica da obezbedi svoju egzistenciju kaže predsednik MZ Kosančić Miodrag Mihajlović. 

 

„Za Mesnu zajednicu ovo mnogo znači jer ćemo na ovaj način i skinuti neke ljude sa evidencije Cenra za socijalni rad, a na ovaj način i zadržaćemo mlade ljud na selu“ kaže Miodrag Mihajlović predsednik Mesne zajednice Kosančić.
U Kosančiću ima 220 domaćinstava, u kojima živi oko 400 stanovnika.