Srbija Vesti

U Beogradu od večeras novogodišnja rasveta

 Dekorativna rasveta na Kosančićevom vencu biće uključena u večeras, a rasveta u čitavom gradu biće uključena u periodu između 3. i 5. novembra.

Po rečim zamenika gradonačelnika Beograda, Gorana Vesića, biće ukrašeno  26 novih fasada na Kosančićevom vencu i u ulicama Fruškogorskoj, Zadarskoj i Pop Lukinoj a od večeras će biti puštena dekorativna rasveta na kućama koje su dobile novu fasadu. Rasveta će biti u funkciji tokom čitave godine .

Prema njegovim rečima, Grad Beograd je uložio 23,5 miliona dinara. 

On je rekao da uključivanje novogodišnje dekorativne rasvete u čitavom gradu počinje 3. novembra i trajaće dva dana kada će svečana rasveta biti potpuno u funkciji.

„Svečano osvetljenje biće postavljeno na 129 lokacija u gradu, od čega je 49 novih lokacija u odnosu na prošlu godinu“, najavio je Vesić i istakao da su mnogi gradovi u Evropi, među kojima Beč i Moskva, već uključili novogodišnju rasvetu.

Tu su i plato ispred Hrama Svetog Save, plato ispred Studentskog kulturnog centra, Cvetni trg, Sava promenada, Studentski park, Obilićev venac, dečije klinike – Tiršova, Institut za majku i dete, Olga Dedijer, kao i centri prigradskih opština.

Vesić je dodao da će novih ukrasa biti na sedam lokacija i to na kružnom toku u Bulevaru Mihajla Pupina, na Brankovom mostu, u Knez Mihailovoj na više mesta i u Skadarskoj.

„Pokloni i kugle nalaziće se na više mesta u Knez Mihailovoj ulici, kao i na prostorima ispred Studentskog kulturnog centra, kod hotela ‘Moskva’ i ‘Balkan’ „, rekao je zamenik gradonačelnika.

„Novogodišnja sela“ odnosno trodimenzionalne figure biće postavljene na Trgu Dimitrija Tucovića, u parkovima Mitićeva rupa, Manjež, Tašmajdan, na platou ispred Hrama Svetog Save, Cvetnom trgu, Trgu Nikole Pašića, na više mesta u Knez Mihailovoj ulici, na Obilićevom vencu i Kalemegdanu, dodao je on.

Izvor:B92/Tanjug