Bojnik Vesti

U Bojniku 15 žena poljorivrednika potpisalo ugovor o donaciji sistema „kap po kap“

U okviru projekta „Ekonomsko osnaživanje žena iz ruralnih oblasti opštine Bojnik“ , koji se realizuje u okviru programa Evropski Progres, a koji finansiraju Evropska Unija, Vlada Republike Švajcarske i Vlada Republike Srbije, a koji realizuje UG „Građanski savet opštine Bojnik“ u partnerstvu sa Fondom za razvoj poljoprivrede opštine Bojnik i Opštinom Bojnik, u sali Skupštine opštine Bojnik  podeljeno je 15 Ugovora o donaciji sistema „kap po kap“ , ženama poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije opštine Bojnik.

Ugovore su dobitnicima dodelili Direktor Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Bojnik Saša Cakić i Direktor UG „Građanski savet opštine Bojnik“ Saša Dajević.

„Ova dodela ugovora predstavlja završnu fazu u realizaciji projekta koji je realizovan na teritoriji opštine Bojnik od septembra 2016. godine, i izuzetno nam je drago da će ova pomoć poljoprivrednim proizvođačima omogućiti kako proširenje poljoprivredne proizvodnje, tako i poboljšanje kvaliteta poljoprivrednih proizvoda. Nadamo se da ćemo u toku 2017. godine dobiti i realizaciju projekta vezanog za bespovratnu dodelu poljoprivredne opreme kod Ministarstva poljoprivrede i da ćemo pomoći unapređenje poljoprivredne proizvodnje kod još jednog dela stanovništva“ – kazao je Saša Dajević direktor Udruženja Građana „Građanski savet opštine Bojnik“.

„Drago nam je da pored Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Bojnik postoje još neke organizacije kojima je u interesu razvoj poljoprivredne proizvodnje. Nadamo se da ćemo u narednom periodu preko Fonda imati još nekoliko realizovanih projekata kojima će se pomoći poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije opštine Bojnik“ – kazao je Saša Cakić, direktor Fonda za razvoj poljoprivrede u Bojniku.

(ICJ)