Bojnik Vesti

U Bojniku 82 prvaka, u Kosančiću 34

U OŠ „Stanimir Veljković Zele“ u Bojniku u ovoj školskoj godini krenulo je 82 đaka prvaka, doke će se u školskim klupamama u Kosančiću naći 34 đaka prvaka, što je za 2 učenika više u odnosu na školsku 2015./2016.godinu.

Bojnik/Kosančić – U matičnoj školi u Bojniku u prvi razred krenulo je 47 prvaka, dok je u isturenim odeljenjima krenulo 35 učenika prvog razreda, saznaje Info centar juga u ovoj obrazovnoj ustanovi.
OŠ „Stanimir Veljković Zele“ u Bojniku
U OŠ “Stojan Ljubić“ Kosančić, koju pohađa veliki broj učenika koji dolaze iz porodica koje osnovna sredstva za život zarađuju privremenim i povremenim poslovima, upis učenika u ovoj školi traje i u toku septembra, tako da ovo nije konačan broj prvaka.
Škola ima 25 odeljenja, 14 u razrednoj i 11 i predmetnoj nastavi. Inače ukupan broj učenika se već duži niz godina kreće između 290-310, što i nije velika oscilacija, a po podacima koje dobijamo od lokalne samouprave, broj učenika i u narednim godinama neće biti bitno promenjen.
Dvorište OŠ „Stojan Ljubić“ u Kosančiću
Škola u Kosančiću sa svojih šesti zdvojenih odeljenja (Gornje Brijanje, Stubla, Kacabać, Gornji Brestovac, Slavnik i Magaš), otvorena je za sve učenike. U skladu sa finansijskim mogućnostima, a uz pomoć stručnog nastavnog i nenanstavnog osoblja, matična škola i sva izdvojena odeljenja su spremna za rad i razvoj vaspitno-obrazovnog rada.