Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

U Bojniku danas obeležen Dan Kopnene vojske Srbije

U Bojniku je danas obeležen Dan Kopnene vojske Srbije. U slavu i čast naših predaka, junaka sa Cera, Kolubare i Kajmakčalana, pripadnici Kopnene vojske pripremili su prigodan program za sve građane Bojnika koji je održan u Sportskoj hali.

   

Ovoj svečanosti, koja se po drugi put obeležava u Bojniku, prisustvovao je pukovnik Slađan Stamenković.

Prisutnima se u ime lokalne samouprave obratio predsednik Skupštine opštine Bojnik, Dejan Stojanović. Na početku svog izlaganja najpre je pozdravio komandanta Kopnene vojske Srbije generala Milosava Simovića, koji je iz opravdanih razloga bio odsutan, ali je veoma zaslužan, kako je rekao Stojanović, što se pripadnici Kopnene vojske Srbije danas, na obeležavanju Dana Kopnene vojske, nalaze u Bojniku.

   

Komandant Treće brigade kopnene vojske pukovnik Slađan Stamenković uručio je zahvalnice za dugogodišnju saradnju predsedniku Skupštine Dejanu Stojanoviću i komandiru  policjske stanice u Bojniku Marku Pejiću, a Stojanović je u ime lokalne samouprave uručio knjigu komandi kopnene vojske.

   

Obraćanje predsednika SO Bojnik, Dejana Stojanovića možete pogledati u video prilogu:

U svečanom delu programa nastupili  su Vojni orkestar Niš i vojno folklorni ansambl   „Šajkača“ Niš.

Pored mnogobrojnih građana opštine Bojnik, svečanosti su prisustvovali zaposleni u lokalnoj samouravi, direktori javnih preduzeća, đaci osnovnih i srednjih škola i njihovi roditelji.

   

   

   

U okviru programa predstavljeno je artiljerijsko naoružanje „Oganj“, pešadijsko lično naoružanje, sredstva za osmatranje i izviđanje, oprema vojne policije, sredstva za pronalaženje i lociranje neeksplodiranih naprava.

   

   

   

   

   

 

FOTO GALERIJA: