Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Sport Srbija Vesti

U Bojniku danas održan regionalni karate turnir

U Bojniku je danas održan regionalni karate turnir koji je okupio oko 200 takmičara iz 20 klubova iz Srbije.

Na karate takmičenju, osim domaćina Karate kluba Pusta Reka, svoje veštine pokazali su i karatisti iz Blaca, Vranja, Jagodine, Vladičinog Hana, Prokuplja , kao i svih okolnih mesta.

Otvarajući ovu manifestaciju predsednik Skupštine opštine Bojnik Dejan Stojanović je rekao da lokalna samouprava čini sve kako bi se unapredili uslovi za bavljenje sportom i negovanjem zdravih stilova života.

Stojanović je to argumentovao i činjenicama da je upravo Sportska hala primer rada putem organizovanja ne samo vežbi i treninga, već i organizovanja brojnih manifestacija, a uskoro će biti uređen i prostor oko ovog objekta.

Trener Karate kluba Pusta Reka, Igor Zdravković naglasio je da ovo takmičenje pomaže da se sve ekipe uzajamno upoznaju u disciplinama kate pojedinačno i grupno i u borbama pojedinačno i grupno.

Ovoj manifestaciji prisustvovao je veliki broj građama Bojnika, kao i gostiju, a kako nam je rečno uskoro će objekat Sportske hale krasiti i sportski kafe čije se otvaranje ubrzo očekuje. U ovom prostoru koji je opremljen sa puno stila sportisti i njihovi gosti moći će da se osveže isključivo bezaalkoholnim napicima.
Info centar juga/ TV 4S