Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

U Bojniku danas održana 21. sednica – Troje odbornika prešlo u SNS

U Bojniku je danas održana 21. sednica po redu. Na početku sednice predsednik Skupštine Dejan Stojanović, saopštio je da su troje odbornika odborničke grupe Nezavisni odobornici Dejan Tasić , Svetlana Cenić i Dejan Cvetković prešli u SNS.

Dejan Tasić , Svetlana Cenić i Dejan Cvetković prešli u SNS

Na 21. sednici odbornici SO Bojnik dali su saglasnost na Program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine i usvojili predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o opštinskom pravobranilaštvu i predlog rešenja o postavljanju opštinskog pravobranioca.

Za opštinskog pravobranioca, na period od 5 godina, imenovana je diplomirani pravnik  Vitomira Mladenović iz Dragovca.

Na današnjoj sednici razmatran je i usvojen Predlog odluke o izmeni i dopuni Odluke o prestanku rada, postojanja i brisanja JP Direkcija za puteve, građevinsko zemljište i izgradnju opštine Bojnik i preuzimanje prava, obaveza i poslova ovog javnog preduzeća na opštinu Bojnik. Zimsko održavanje puteva na teritoriji opštine Bojnik povereno je JKP Jedinstvo Bojnik.

Lokalni parlament usvojio je i predloge odluka o dopuni Odluke o komunalnim delatnostima na teritoriji opštine Bojnik , i o izmeni odluke o nekategorisanim putevima. Javnom preduzeću za vodosnabdevanje Brestovac Bojnik Doljevac dato je na korišćenje ,upravljanje i održavanje vodovodne mreže u Mesnim zajednicama na teritroiji opštine Bojnik .

Na kraju današnjeg zasedanja Skupštine usvojen je i predlog Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2018 godinu. Za realizaciju ovog plana opredeljena su sredstva u iznosu od 5 miliona dinara. Milion dinara za Program javnih radova, 2,5 miliona za Program stručne prakse, za subvencije za samozapošljavanje i subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica iz kategorije teže zapošljivih opredeljno je po 750 hiljada dinara.

 

Izvor:TV 4S