Bojnik Jug Srbije Vesti

U Bojniku danas otvorena banka Poštanske štedionice

U centru Bojnika danas je otvorena filijala Poštanske štedionice u prisustvu mnogobrojnih građana.

Danas je otvorena banka u Bojniku posle četiri godine a ekspozitura Banke Poštanska štedionica olakšaće život i poslovanje građanima.

„Otvaranje Poštanske štedionice u našoj opštini je od izuzetnig značaja za sve građane. Ovo je samo jedno u nizu dato obećanje koje danas ispunjavamo. Pune četiri godine opština Bojnik nije imala banku i ja vas zato pozivam da svi mi postanemo klijenti ove banke, kako bi ista što duže opstala a opet svima nama bila u korist“ – rekao je Nebojša Nenadović, predsednik opštine Bojnik.

Crvenu vrpcu presekli su predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović i predsednik IO Banke Poštanska štedionica Bojan Kekić.

„Ovaj topao doček u Bojniku podsetio me na rano detinstvo jer sam rodom iz Žagubice, mesto koje je po veličini baš kao i opština Bojnik i hvala vam na tome. Ovo je trideseta ekspozitura koju smo otvorili u poslednjih osam meseci a ukupno imamo 144 ekspozitura. Više nećete morati da odlazite u Leskovac ili Niš a verujem da će vam to puno značiti. Formirali smo i jedan novi proizvod a to je beskamatni kredit na šest meseci za sve penzionere koji su klijenti banke Poštanska štedionica. To znači da će svako od penzionera, koji postane naš klijent, moći da podigne kredit od 200.000 dinara sa jednokratnom nadoknadom od 3 posto. Ono što je takođe jako bitno, naša banka omogućila je da sva lica koja su na zapošljena na privremeno-povremenim poslovima ili na ugovoru o radu, takodje će moći da koriste ovu vrstu proizvoda koju nudi samo naša banka“ – kazao je Bojan Kekić, predsednik IO poštanske štedionice.

Folkloraši KUD-a „Belac“ iz Pridvorice spletom igara iz pustorečkog kraja uveličali su ovo svečano otvaranje Poštanske štedionice a svako od njih dobio je danas štednu knjižicu i po hiljadu dinara na računu.

U Poštanskoj štedionici posao su dobile : Marija Ljubenović, Sanja Dodić, Snežana Ilić i Sandra Stojanović, dok je na poslovima obezbeđenja posao dobio Milan Dodić.

Banka je od danas odmah krenula sa radom a prvi klijent je JKP „Jedinstvo“ iz Bojnika.

„Prvi smo danas otvorili račun i ova ekspozitura za sve nas znači puno. Do sada smo morali da odlazimo za Leskovac, što nam je oduzimalo dosta vremena i povećavalo troškove. Naše preduzeće broji 23 radnika u stalnom radnom odnosu i troje radnika po ugovoru, ja lično verujem da će i oni postati klijenti ove banke“ – rekao je Novica Miljković, direktor JKP „Jedinstvo“ iz Bojnik.

Zaposleni u Poštanskoj štedionici pripremili su i posluženje za sve prisutne građane.

FOTO/GALERIJA

(ICJ)