Bojnik Jug Srbije Vesti

U Bojniku dodeljene tardicionalne Oktobarske nagrade

Povodom 10. oktobra Dana opštine Bojnik, danas je dodeljeno 8 Oktobarskih nagrada zaslužnim pojedincima i organizacijama za doprinos razvoja ove opštine.

Bojnik – U Sali Doma kulture u Bojniku danas je povodom dana opštine održana svačana sednica SO opštine Bojnik. Na sednici su su pored odbornika prisustvovali i mnogobrojni gosti. 

dan-opstine-bojnik-006 dan-opstine-bojnik-007

Oktobarske nagrade dobili su: Tomislav Marković iz Pridvorice za izuzetan doprinso u razvoju kulture,  Planinarsko biciklističkom klubu „Zmaj sa Radana“ iz Bojnika za izuzetan doprinos u promociju sporta i turizma, Evropskom progresu za razvoj infrastukture u ovom kraju, Delegaciji Evropske unije u Srbiji za izuzetan doprinos u podsticanju lokalnog razvoja, Ivani Mišić iz Bojnika za izuzetno zalaganje u pružanju zdravstvenih usluga, Radovanu Stamekoviću iz Crkvice za izuzetan doprinos u oblasti obrazovanja, Goranu Radenkoviću iz Kosančića za ostvarene rezultate u oblasti stočarstva.

dan-opstine-bojnik-001 dan-opstine-bojnik-004

U oblasti javnog informisanja nagradu je dobila urednica i novinarka TV 4S Vesna Stojiljković iz Leskovca za doprinos u oblasti medija i informisanja. „Ova nagrada je za mene lično i za moju kuću velika čast. Daje mi neku novu  energiju i snagu da stremim još višim ciljevima“, izjavila je Vesna za naš portal.  

 

vesna-02

Na sednici su dodeljene i tri nagrade u iznosu od po 30.000 dinara učenicima generacija. Nagrade su dobili Anđela Stojanović iz OŠ „Stanimir Veljković Zele“ iz Bojnika, Nađa Stamenković iz Stubla učenica OŠ „Stojan Ljubić“ iz Kosnačića i Andrijana Milošević iz srednje tehničke škole „Boško Krstić“ iz Bojnika. Učenici su pored novčane nagrade dobili i špo knjgu Veliki ilustrovani leksikon svih sportova, dar biblioteke iz Bojnika.

dan-opstine-bojnik-003

Svečanoj sednici, koja je održana u prepunoj sali Doma kulture, prisustvovali su i predsednik opštine Medveđa dr Nebojša Arsić, predsednik Skupštine Medveđa Milisav Miletić, pukovnik Slađan Cvetković, načelnik PU Leskovac Tomislav Ilić i mnogi drugi.

dan-opstine-bojnik-005