Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

U Bojniku modernizuju fabriku za preradu vode

Opština Bojnik je jedna od  54 lokalne samouprave koje su dobile sredstva na konkursu Ministarstva privrede za sufinansiranje izrade projektno tehničke dokumentacije za proširenje postrojenja u Brestovcu.
,,Ovo je zajednički projekat naše opštine i opštine Doljevac, reč je o rekonstrukciji i proširenju postrojenja za prečišćavanje vode ,,Brestovac“ odnosno o izradi projektno tehničke dokumentacije idejnog rešenja, idejnog projekta, projekta za građevinsku dozvolu i projekta za izvođenje. Odobrena su nam sredstva u iznosu od 4.050.000 dinara, naše učešće je 10 procenata, odnosno mi i opština Doljevac učestvujemo sa po 5 procenata. Tender za izradu projektno tehničke dokumentacije biće raspisan danas”, rekao je predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović.
  
Oprema koja je sada u fabrici stara  je preko 15 godina, mi na ovaj način želimo da modernizujemo rad fabrike i da se sadašnja prerada i kvalitet vode podigne na viši nivo kazao je prvi čovek opštine Bojnik Nebojša Nenadović.
Izgradnja fabrike vode u Bojniku započeta je 1988 godine, fabrika je počela sa radom 2003 godine. Sada ovo preduzeće ima 22 upošljenika, sve veći broj korisnika i posluje pozitivno.