Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

U Bojniku nabavili vozilo za hvatanje pasa lutalica

Sredstvima lokalne samouprave JKP „Jedinstvo“ iz Bojnika obogatilo je svoj vozni park sa još jednim vozilom koje će služiti za hvatanje pasa lutalica.

Za kupovinu ovog vozila opština Bojnik je izdvojila 644.000 dinara sa PDV-om izjavio je za Info centar juga Borisav Ilić V.D. direktora JKP „Jedinstvo“ Bojnik. 

„Vozilo će se prevashodno koristiti za hvatanje izgubljenih i napuštenih pasa na teritoriji opštine Bojnik i njihovo transportovanje do prihvatilišta za pse u Vlasotincu, koje je izgrađeno sredstvima Švajcarske ambasade za opštine Bojnik i Vlasotince. Vozilo ćemo koristiti i za druge namene, da bude na neki način specijalizovano i za neke druge radove koji su u našoj nadležnosti“ naglašava Ilić.

  

 

On dodaje da je vozilo kupljeno putem javne licitacije, a ovom prilikom se zahvaljuje na pomoći predsedniku opštine Bojnik Nebojši Nenadoviću i predsendiku SO Bojnik Dejanu Stojanoviću.

JKP „Jedinstvo“ nabavilo je i 38 novih kontejnera, takođe sredstvima koje je izdvojila lokalna samouprava. Vrednost jednog  kontejnera sa trasnportom je oko 26.000 dinara, ističe Borisav Ilić.

„Kontejneri su nabavljeni za prikupljanje otpada u Bojniku i Dragovcu, a u planu je da 19 kontejnera postavimo i u Pridvorici. U planu je da delatnost odnošenja smeća proširimi i na Đinđušu, Lapotince, Kacabać, Kosančić, Konjuvce i Crkvica.“

Ilić dodaje da bi se kontejenri postavili u svakom selu na teriotriji opštine Bojnik potrebno još oko 25o do 300 kontejnera. Po njegovim rečima ovo komunalno preduzeće tokom iduće godine pokušaće putem donacija i sopstvenim sredstvima da nabavi još kontejnera.