Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

U Bojniku obeležen Dan opštine 7. oktobar

Svečanom sednicom u Bojniku je juče obeležen 7. oktobar – Dan opštine. Svečanost je započela intoniranjem himne Republike Srbije u izvedbi Ivice Stojanovića, profesora muzičke kulture i člana vokalne grupe „Konstantin“ iz Niša.

ICJ – Ivica Stojanović, profesora muzičke kulture i člana vokalne grupe „Konstantin“ iz Niša
ICJ – Dragiša Dimitrijević, predsednik SO Bojnik

Predsednik Skupštine opštine Bojnik Dragiša Dimitrijević pozdravio je prisutne goste iz susednih gradova i opština Leskovac, Vranje, Medveđa, Lebane, Trgovište, Odžaci i  Žitorađa, kao predstavnike vojske, policije, pravosudnih organa i velikodostojnike Srpske pravoslavme vrkve na čelu sa Vladikom Niškim Arsenijem.

Opština Bojnik je za proteklih godinu dana išla putem napredka i prosperiteta, a to je ostvareno zahvaljujući pojedincima i kolektivima koji su doprineli da Bojnik ostvari uslove za sveopšti razvoj.

U toku svečane sednice prikazan je film o postignutim rezultatima u poslednjih godinu dana.

Predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović istakao je da je ovo mesto uprkos nepovoljnom geopolitičkom i geografskom položaju uspelo da zahvaljujući podršci Vlade Republike Srbije, a posebno razumevanju predsednika Aleksandra Vučića postane privlačno mesto za dalja ulaganja što potvrđuje Agroindustrijska zona u koju je uložena suma od milion evra i koja je infrastrukturno opremljena i čeka investitore.

ICJ – Nebojša Nenadović, predsednik opštine Bojnik

Na Svečanoj sednici SO Bojnik oktobarske nagrade za 2020. godinu dobili su: Igor Zdravković iz Dragovca za doprinos u oblasti sporta, Saša Dajević iz Bojnika za humanitarni rad i angažovanje na tom polju, Svetlana Janković iz Bojnika za angažovanje u oblasti ženskog preduzetništva i Dragan Stojanović iz Granice za doprinos u razvoju infrastrukture.

Oktobarske zahvalnice uručene su Tomislavu Tomiću za promovisanje opštine Bojnik, Ustanovi Dom kulture Bojnik, Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić“ za doprinos u zaštiti i pomoći za starije sugrađane za vreme pandemije korona virusa i Jašarević Radetu „Čaveji“ iz Kosančića, muzičaru koji je dao izuzetan doprinos kulturno muzičkom razvoju Bojnika.

Oktobarska sportska priznanja ove godine dodeljena su Anabeli Stefanović, članici Karate kluba Pusta reka i Ženskom odbojkaškom klubu „Pusta reka“. Novčana nagrada u iznosu od 30.000 dinara dodeljena je Emiliji Tasić iz Bojnika, isti iznos dobio je i učenik Miloš Milenković iz Donjeg Brijanja učenik OŠ „Stojan Ljubić“ iz Kosančića, kao i Milica Stanković iz Bojnika učenica TŠ „Boško Krstić”.U ime nagrađenih zahvalio se vrlo emotivno Saša Dajević. Svečana sednica održana je u skladu sa preporukama koje se odnose na aktuelnu epidemiološku situaciju, a završena je veoma dirljivim izvođenjem pesme „Tamo daleko“ u izvođenju čuvenog trubača Nebojše Sejdića.

 

Info centar juga