Bojnik Jug Srbije Vesti

U Bojniku održana 22. sednica Skupštine

U Bojniku održana 22. sednica Skupštine a pred odbornicima se našlo 45. tačaka dnevnog reda.

 

Odbornici su usvojili Odluke o dugoročnom zaduživanju opštine Bojnik kod poslovne banke za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda u iznosu od 40 miliona dinara i za finansiranje tekuće likvidnosti u iznosu od 18 miliona dinara.

Opština Bojnik apliciraće sa dva projekta u okviru drugog poziva IPA programa pregoranične saradnje Bugarska –Srbija i to: za parterno uređenje sportsko-poslovnog centra i za stvaranje mobilnog multifunkcionalnog centra za tradicionalne događaje i skupove u Bojniku odlučeno je većinom glasova odbornika.

Na današnjem zasedanju usvojene su i Odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta opštine Bojnik,o socijalnoj zaštiti, o mreži osnovnih škola i izmeni i dopuni odluke o lokalnim komunalnim taksama.

Odbornici su većinom glasova usvojili i izveštaje o radu opštinskog veća, Skupštine, opštinske uprave, izveštaje o finansijskom poslovanju OŠ „Stanimir Veljković Zele“, OŠ „Stojan Ljubić“, TŠ „Boško Krstić“ i PU „Đuka Dinić“, kao i izveštaje o radu sa finansijskim izveštajima Fonda za razvoj poljoprivrede, Centra za socijalni rad, Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“, TO Bojnik, Doma kulture ,Sportske hale i JKP „Jedinstvo“.

Na 22. sednici Skupštine za direktora JP za vodosnabdevanje „Brestovac-Bojnik-Doljevac“ imenovan je Srđan Stojanović, diplomirani tehnolog, za direktorka TO Bojnik Danilo Krivokapić, diplomirani ekonomista i za direktora Ustanove sportska hala „Bojnik“ imenovan je Dejan Stanojević, diplomirani menadžer.