Bojnik Jablanički okrug Vesti

U Bojniku održana 36. sednica Skupštine

Na 36. sednici Skupštine opštine Bojnik odbornici su između ostalog razmatrati  i usvojili Predlog odluke o završnom računu opštine za 2018 godinu.

Na osnovu ovog izveštaja u konsolidovanom bilansu prihoda i rashoda u periodu od 1.1. 2018. do 31. 12. 2018. utvrđeni su ostvareni tekući prihodi i primanja u iznosu od 499 miliona i 954 hiljade dinara, dok su rashodi i izdaci u ovom periodu iznosili 445 miliona i 348 hiljada dinara. Konsolidovan budžetski suficit utvrđen je u iznosu od 75 miliona i 561 hiljadu dinara.

 

Na dnevnom redu sednice našao se je i Predlog odluke o ulaganju u kapital Javno komunalnog preduzeća ,, Jedinstvo” . Na osnovu ove odluke ulaganje će se vršiti za nabavku kranske kosačice – tarupa sa rukom, kao i nabavku kamiona smećara, a iznos sredstava u ove svrhe je 8 miliona dinara.

Predlogom odluke o utvrđivanju Dana opštine Bojnik ubuduće će se proslavljati 7. oktobar u spomen na oslobodjenje Bojnika u prvom svetskom ratu.

Usvojeni su i Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije za kružni tok i gradski park u centru , kao i Predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije za kružni tok na raskršću ulica Radanska, Stojana Ljubića i Kneza Lazara.

 

(Tv 4S)