Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

U Bojniku održana akcija dobrovoljnog davanja krvi

Ustanova Dom kulture „Bojnik“ Bojnik i služba za transfuziju krvi Opšte bolnice Leskovac organizovala je danas veoma uspešnu akciju dobrovoljnog davanja krvi.
Po rečima V.D. direktora Doma  kulture u Bojniku Nenada Jovanovića preko 50 pustorečana se odazvalo akciji ali se uzorkovanjem hemoglobina ispostavilo da nisu svi mogli da daju dragocenu tečnost.
„Akciji su se odazvali pripadnici Policijske stanice u Bojniku i to značajan broj, radnici Turističke organizacije opštine Bojnik, iz predškolske ustanove Đuka Dinić, kao i đaci iz tehničke škole Boško Krstić“ ističe Jovanović.
Po rečima Maje Danilović PR službe transfuzije leskovačke Opšte bolnice u Bojniku do sada nije sprovedena akcija dobrovoljnog davanja krvi sa ovakvim odzivom.
„Današnja akcija u Bojniku je bila veoma uspešna i mi do sada nismo imali ovako uspešne akcije u pustorečkom kraju. Zahvaljujem se V.D. direktora Doma kulture u Bojniku Nenadu Jovanoviću na uspešnoj saradnji prilikom  oprganizovannja danšnje akcije.“ naglasila je Maja Danilović.