Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti

U Bojniku održana druga sednica Skupštine, Mladen Đorđević novi direktor Turističke organizacije

U ponedeljak 31. avgusta u Bojniku je održana druga po redu sednica Skupštine opštine. Zbog epidemiološke mere koje podrazumevaju obaveznu dezinfekciju, propisanu distancu i nošenje medicinskih maski i ova sednica održana je u sali Doma kulture u Bojniku.

Odbornici su razmotrili i usvojili Predlog Odluke o potvrđivanju mandata odbornika i Predlog rešenja o davanju saglasnosti na Prvu izmenu i dopunu programa poslovanja JP za vodosnabdevanje „Brestovac-Bojnik-Doljevac“ sa finansijskim planom za 2020. godinu.

Usvojen je i Predlog Odluke o završnom računu budžeta opštine Bojnik za 2019. godinu, kao i Predlog Odluke o rebalansu budžeta opštine Bojnik za 2020. godinu, što je bila i najvažnija tačka dnevnog reda. U obrazloženju ovog predloga Aleksandar Nastić iz Odeljenja za finansije opštine Bojnik kazao je da se potreba za rebalansom budžeta  javlja na osnovu činjenice da se nakon vanrednog stanja do kog je došlo usled koronavirusa i zastoja u „punjenju budžetskih prihoda“ mora izvršiti preraspodela sredstava i odrediti prioriteti u skladu sa politikom razvoja i na osnovu potrebe da se realizuju projekti koji moraju biti završeni.

Odbornici lokalnog parlamenta razmotrili su i usvojili i Predlog Odluke o usvajanju godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za teritoriju opštine Bojnik za ovu godinu, kao i Predlog Odluke o usvajanju programa korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine opštine Bojnik za tekuću godinu. Razmatran je i usvojen i  Predlog Odluke o volonterskom radu predsednika Skupštine opštine Bojnik i zamenika predsednika Skupštine opštine Bojnik i stalnom radu članova Opštinskog veća, kao i brojna pitanja vezana za funkcionisanje lokalne samouprave među kojima posebno mesto zauzimaju  predlozi odluka koje se odnose na izveštaje o radu obrazovnih, socijalnih i drugih ustanova.

Na ovoj sednici ostavku na mesto direktora Turističke organizacije dao je Danilo Krivokapić, a na njegovo mesto za vršioca dužnosti direktora ove ustanove  postavljen je profesor razredne nastave Mladen Đorđević.

Izvor:Tv 4S