Bojnik Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Srbija Vesti Vlasotince

U Bojniku održana završna konferencija projekta „Budućnost sa jednakom šansama za sve“

U sali Skupštine opštine Bojnik održana je završna konferencija projekta „Budućnost sa jednakom šansama za sve“.

Projekat „Budućnost sa jednakom šansama za sve“ realizovale su opština Bojnik i opština Vlasotince u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS), u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).

Cilj projekta je promocija rodne ravnopravnosti, pre svega među mladima, a deo projekta je konkurs na koji su učestvovali učenici škola iz Bojnika i Vlasotinca. Tri najbolja rada pristigla na ovam konkursu su nagrađena tabletima. Prvu nagradu je dobio učenik Nikola Ivković iz Bojnika, drugu nagradu dobila je Aleksandra Mitov iz Vlasotinca a treća nagrada pripala je Filipu Stankoviću iz Vlasotinca.

U okviru ovog projekta napravljen je sajt i FB stranica putem kojih se glasalo i lajkovalo za najbolji rad. Organizovane su radionice za članove komisije za rodnu ravnopravnost, nastavno i drugo osoblje škola, kao i dve radionice za učenike u Bojniku i Vlasotincu.

 

infocentarjug.rs