Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

U Bojniku raspisan Konkurs za poeziju na temu „Krvavi februar“

Povodom obeležavanja 78. godišnjice od stradanja meštana Bojnika i Dragovca, u Drugom svetskom ratu, Ustanova Dom kulture „Bojnik“ Bojnik raspisuje:

DRUGI KONKURS ZA POEZIJU NA TEMU „KRVAVI FEBRUAR„

 – Pravo učešća na konkursu imaju autori originalnih i neobjavljivanih pesama na ovu temu –  

Na dan 17.februar 1942.godine u ranim jutarnjim časovima bugarski fašisti su zverski pored Puste Reke streljali oko 600 meštana Bojnika i Dragovca, uglavnom žene, decu i stare i iznemogle ljude i spalili gotovo oba sela.

U čast i slavu stradalima, Dom kulture „Bojnik“ Bojnik, poziva sve zainteresovane pesnike da najkasnije do 27. januara 2020. godine dostave po jednu pesmu, ne dužu od četrdeset stihova.Pesma treba da bude dostavljena na ćirilici i potpisana šifrom.

Žiri sastavljen od profesora književnosti izvršiće pregled i ocenjivanje radova, a tri najbolja rada po odluci žirija dobiće odgovarajuće nagrade, ostali učesnici Konkursa će dobiti zahvalnice i plakete za učešće.

Rezultati konkursa biće objavljeni najkasnije do 07.02.2020. godine.

Pesme poslati isključivo mejlom na adresi kultura.bojnik@gmail.com u dva dokumenta. Jedan dokument u kome će biti Pesma potpisana šifrom i drugi dokument u kome je razrešenje šifre (ime i prezime autora, adresa, kontakt telefon, meil adresa, i kratka biografija – ne duža od 10 rečenica).

Nagrade će biti dodeljene 17. februara 2020. godine u Domu kulture u Bojniku , a od pesama koje su učestvovale na Konkurs biće štampan Zbornik radova. Isti će biti promovisan na komemorativnoj svečanosti na mestu stradalih Bojničana i Dragovčana.

O svim ostalim detaljima možete se informisati na telefon:
064/885-00-85 (Nenad Jovanović) ili na mejl: d.k.bojnik@gmail.com

 

Info centar juga