Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

U Bojniku uručeni ugovori za javne radove

U Bojniku su uručeni ugovori za sprovođenje javnih radova na teritoriji opstine Bojnik  tokom kojih će posao dobiti 18 nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje.

Predsednik opštine Bojnik Neboša Nenadović pozdravio je prisutne i kazao da su Lokalnim akcionim planom zapošljavanja ove godine predviđene sledeće mere: program javnih radova, stručne prakse, subvencija za samozapošljavanje i subvencija poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica na novootvorenim radnim mestima, na ovaj način realizuju se četiri programa.

„Za realizaciju ovih mera obezbeđena su sredstva u ukupnom iznosu od 5 miliona dinara, a opština Bojnik i Nacionalna služba za zapošljavanje su podjednako učestvovale u finansiranju, izdvojivši po 2,5  miliona dinara.“ objasnio je Nebojša Nenadović, koji je potom i uručio o obavljanju javnih radova.

 

Prisutnima se obratio i predsednik Skupštine opštine Bojnik Dejan Stojanović.

„Ovo je jedna od mera koja se svake godine sprovodi i mislim da će biti na obostrano zadovoljstvo, pre svega na zadovoljstvo vas koji ste izrazili želju da se angžujete na ovaj način, ali i na zadovoljstvo preduzeća koje vodi ove poslove.Naredne godine nadam se da će biti otvorena neka nova fabrika u kojoj ćete dobiti posao„,  rekao Stojanović. 

U naredna tri meseca u JKP „Jedinstvo“ biće angažovano 18 lica. Svi oni mesečno će primati 18.000 dinara i biće osigurani, kazao je v.d. direktora JKP „Jedinstvo“ Bojnik Borisav Ilić.