Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Vesti

U Bojniku uskoro novi pogon fabrike „Autostop“

U Bojniku u nekadašnjoj fabrici 21. Maj grčka firma „Autostop“ u narednih nekoliko meseci uposliće 70-ak radnika, saznaje Info centar juga.
Nova radna mesta i zapošljavanja su jedan od prioriteta naše lokalne samouprave i ulažemo veliki trud da smanjimo nezaposlenost. Taj cilj ćemo delimično i ostvariti, jer u narednim mesecima, posle dugo godina opština Bojnik će dobiti novi fabrički pogon, rekao je za Info centar juga predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović.
U fabrici 21. Maj uveliko se radi na sređivanju fabričke hale u kojoj grčki „Autostop“ do dana opštine planira da uposli do 70 radnika, a naredne godine će uposliti, ako sve bude išlo po planu, ukupno 200 radnika. Oni će prema najavama iz Grčke da dovezu mašinu dugačku oko 100 metara koja će proizvoditi skaj koji će se kasnije koristi za izradu presvlaka za auto sedišta. Oni sada kupuju taj materijal, a otvaranjem pogona u Bojniku sami će porizvoditi skaj za sopstvene  potrebe“ istakao je Nebojša Nenadović.
On je dodao da će opština pružiti svaku vrstu pomoći investitoru, budući da dugi niz godina u pustorečkom kraju nije otvorena ni jedna fabrika.
„Nadamo se da ćemo otvaranjem ove fabrike, podstaći i druge investitore da otvaraju svoje pogone u našoj opštini u čemu će uvek imati podršku lokalnog rukovodstva“ zaključio je predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović.
Pogon u Bojniku biće isturen pogon fabrike „Autostop“ iz Leskovca.