Kosovo Vesti

U današnjim sukobima u Zvečanu između pripadnika KFOR-a i sprskog naroda ima povređenih Srba

Veliki broj pripadnika Kfora sa opremom za razbijanje demonstracija raspoređen je od jutros u blizini opštinskih zgrada u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku. Iza njih nalaze se jake snage kosovske policije koje nisu dozvolile okupljenim Srbima da priđu zgradama, javlja portal Kosovo online. Pripadnici italijanskog dela Kfora se nalaze na ulazu u Bošnjačku mahalu, gde su se rasporedili od ranih jutarnjih sati. Prisutno je nekoliko džipova i kamiona sa više od 100 vojnika. Ekipa Kosovo onlajna koja je na licu mesta javlja da je u blizini opštine Zvečan takođe prisutan veliki broj priopadnika Kfora poljskog kontigenta, koji čine prvi prsten „obezbeđenja“ oko zgrade opštine, u koju se u petak uz primenu sile „uselio“ albanski gradonačelnik, posle izbora na kojima Srbi nisu učestvovali.

Foto: Kosovo online

Kako prenosi ovaj portal, danas oko 16 sati i 45 minuta u Zvečano je bačeno 30-tak šok bombi a desetak minuta kasnije policija je pucala iz vatrenog oružja. U današnjim sukobima u Zvečanu između pripadnika KFOR-a i sprskog naroda ima povređenih Srba.

Do sukoba je došlo kada su pripadnici KFOR-a nasilno počeli da razbijaju srpske demonstrante, koji su mirno sedeli ispred opštine Zvečan i nisu ispunili ultimatum Kfora da se udalje od vozila kosovske policije koja su bila okružena srpskim narodom, Kfor je silom krenuo na demonstrante, koristeći pendreke, šok bombe i suzavac.

Izvor:Kosovo online