Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Vesti

U Donjem Sinkovcu vojnici junske klase danas položili zakletvu

Svečanost povodom polaganja vojničke zakletve vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „jun 2019“, održana je u kasarni „Vojvoda Petar Bojović“ u Donjem Sinkovcu.

U Trećem centru za obuku kojim komanduje pukovnik Slađan Cvetković, vojničku zakletvu položilo je 125 vojnika, 105 muškog i 20 ženskog pola.

Svečanosti su prisustvovali zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, zamenik komandanta Komande za obuku brigadni general Jelesije Radivojević, načelnik Jablaničkog upravnog okruga Miloš Ćirić, načelnik Policijske uprave  Leskovac Tomislav Ilić, predstavnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, opština Jablaničkog okruga, Srpske pravoslavne crkve, roditelji, rodbina i mnogobrojni prijatelji najmlađih vojnika.

Čestitajući polaganje vojničke zakletve, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković je naglasio da je vojnička zakletva u našem narodu smatrana najsvetijim zavetom. Vojničku zakletvu polagali su vojnici od pamtiveka zaklinjući se na vernost i odanost otadžbini, čija je odbrana za naš narod predstavljala izraz časti i bila više od obaveze.Vojnici budite ponosni pripadnici Vojske Srbije, ponosni na danas izrečenu zakletvu i nemojte nikada da zaboravite da je Srbije naša jedina otadžbina, kazao je Cvetković.

Vojnici će narednih šest meseci provesti u centrima za obuku i jedinicama Vojske Srbije u kojima će obavljati osnovne dužnosti profesionalnih vojnika.

 

(Kraj)