Bojnik Vesti

U Gornjem Brijanju u toku su radovi na izgradnji vodovodne mreže

U Gornjem Brijanju u toku su radovi na izgradnji vodovodne mreže koja će omogućiti da 200 domaćinstava dobije zdravu pijaću vodu. Za radove koji podrazumevaju izgradnju oko 3.500 metara vodovodne mreže, kao i priključaka sa vodomerima i vodomernim šahtama, Evropska unija i Vlada Švajcarske su preko razvojnog programa Evropski PROGRES uložile 98.000 evra, a opština Bojnik 11.700 evra.

Radove su danas obišli predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović i menadžer razvojnog programa Evropski PROGRES, Grem Tindal.

„Ovaj projekat je jako bitan za sve građane u Gornjem Brijanju jer oni nemaju zdravu pijeću vodu u svojim domaćinstvima. Izuzetno mi je drago da se projekat polako privodi kraju i još jednom se zahvaljujem Evropskom Progresu, Vladi Švajcarske i Vladi Republike Srbije koji su nam pomogli“ – kazao je Nenadović.

„Izuzetno mi je drago što sam danas ovde, i mogu da vidim projekat koji će omogućiti da 200 domaćinstava u ovom selu u opštini Bojnik dobije zdravu pijaću vodu. Kroz ovaj projekat se na najbolji mogući način vidi kako su sredstva građana Evropske unije i Švajcarske, koje finansiraju program Evropski Progres, uložena na pravi način, jer donose dobrobit građanima u Srbiji“ – rekao je prilikom današnje posete menadžer razvojnog programa Evropski PROGRES, Grem Tindal.

Planirano je da radovi na izgradnji vodovoda u Gornjem Brijanju budu završeni u roku , a izvođač radova je građevinska frima „Invest-Produkt“ iz Lebana koja je izabrana u postupku javne nabavke. Predsednik opštine Bojnik Nebojša Nenadović i menadžer razvojnog programa Evropski PROGRES, Grem Tindal sa saradnicima obišli su i agro biznis zonu u naselju Kosančić.

(ICJ)