Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane

U holu Doma kulture danas održana 13. sednica Skupštine opštine Lebane

Danas je u holu Doma kulture održana 13. sednica Skupštine opštine Lebane, uz poštovanje svih epidemioloških mera. Na samom početku predsednik Skupštine Boban Pejić obavestio je prisutne odbornike da je odbornik LJubiša Stevanović istupio iz odborničke grupe SPS-a i da će u buduće nastupati samostalno. Na današnjem zasedanju odbornici su jednoglasno, na mestu zamenika sekretara Skupštine opštine Lebane, izglasali Nikolu Cvetkovića, diplomiranog pravnika.

Na osnovu predloga Odbora za nagrade i priznanja lokalni parlament je doneo odluku da ove godine osmonovembarskim priznanjima nagradi najuspešnije pojedince i kolektive.

Na današnjoj sedniciusvojen je i drugi rebalans budžeta u ovoj godini. Predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović rekao je da se ovom odlukom smanjuju prihodi u delu eksproprijacije na lokalitetu Caričin Grad jer je cena znatno niža od planirane za čak 80 odsto. Istovremeno povećani su troškovi na ime sudskih  troškova nastalih usled ujeda pasa lutalica od prvobitnih 10 na 35 miliona dinara. Ovi troškovi odnose se na raniji period, a do njihovog gomilanja došlo je jer sudovi jedno vreme nisu mogli da usled pandemije korona virusa odlučuju.

Odbornici su na sednici razmotrili i usvojili i Predlog odluke o mesnim zajednicama, Predlog rešanja o razrešenju Opštinske izborne komisije, Predlog odluke o imenovanju nove Opštinske izborne komisije shodno zakonskim propisima i  Predlog rešenja o imenovanju Drugostepene izborne komisije.

Jednoglasno su usvojeni predlog odluke o određivanju zona na teritoriji opštine, kao i utvrđivanju koeficijenta o visini stope poreza na imovinu kao i visini cene nepokretnosti.

Razmotren je i usvojen Nacrt odluke o formiranju jedinice civilne zaštite opšte namene i specijalizovane jedinice zajedno sa sistemom uzbunjivanja na teritoriji opštine Lebane.

Odbornici su se pozitivno izjasnili i o Predlogu JKP Imovina u likvidaciji za prenos prava svojine na nepokretnostI JP Lebane.

Na ovoj sednici za direktora JP Lebane ponovo je izglasan Zlatko Nedeljković, a isto poverenje dato je i direktorki Narodne biblioteke “Branko Radičević”  Tatjani Petrović.

Snimak sednice Skupštine opštine možete pogledati u nastavku:

infocentarjug.rs