COVID-19 Jablanički okrug Jug Srbije Leskovac Srbija Vesti

U Jablaničkom okrugu korona virusom zaraženo troje ljudi

Nakon 21. sednice Štaba za vanredne situacije održana je konferencija za medije na kojoj su komandant ovog štaba i gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović, direktorka Zavoda za javno zdravlje Leskovac dr Aleksandra Nikolić i direktor Opšte bolnice Leskovac dr Nebojša Dimitrijević govorili o aktuelnoj situaciji u našem gradu.

Gradonačelnik Leskovca je obavestio javnost da je ukupno troje osoba iz Jablaničkog okruga zaraženo korona virusom (dve iz Leskovca i jedna iz Vlasotinca) dok se na rezultate jedne analize čeka, da se 165 osoba nalazi u samoizolaciji zbog sumnje na prisustvo ovog virusa u organizmu, kao i da je 645 osoba upućeno na samoizolaciju zbog toga što su iz inostranstva nakon proglašenja pandemije doputovali u naš grad.

On je istakao da volonterski Kol centar grada Leskovca i svih okolnih mesta vredno rade, te da je do sada bilo 2000 poziva i oko 400 izlazaka na teren. „Jučerašnji dan je svakako obeležila vest da je čitavo jedno odeljenje Opšte bolnice Leskovac u izolaciji zbog sumnje da je jedan lekar zaražen, na svu sreću, analiza je pokazala da je njegov uzorak negativan tako da su se sve kolege lekari i medicinsko osoblje danas vratili na posao“ – saopštio je Cvetanović na današnjoj pres konferenciji.

 

Grad Leskovac/Info centar juga