Jug Srbije Leskovac Vesti

U kasarni u Donjem Sinkovcu realizovana vežba "Veternica 2017"

U kasarni  „Vojvoda Petar Bojović“ u Leskovcu u saradnji sa vatrogasno -spasilačkim bataljonom MUP-a Leskovac 3.Centar za obuku realizovao je vatrogasnu vežbu „Veternica 2017.“, u okviru projekta civilno-vojne saradnje.

Ovo je četvrta godina za redom da se u okviru projekata civilno vojne saradnje, sa vatrogasno-spasilačkim bataljonom MUP-a Leskovac, realizuje ovakva vrsta vežbe sa ciljem da se učvrsti saradnja između pripadnika Vojske Srbije i odeljenja za vanredne situacije na teritoriji Jablaničkog okruga. Cilj vežbe je da se vojnicima na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „Jun 2017.godine“, prikažu radnje i postupci pri gašenju požara sa formacijskim vatrogasnim sredstvima i opremom od strane vatrogasne ekipe 3.Centra za obuku i proveri spremnost, mobilnost i osposobljenost pripadnika vatrogasno-spasilačkog bataljona MUP-a Leskovac, u gašenju požara nastalih na otvorenom prostoru u vojnom objektu, korišćenjem opreme i sredstava sa kojima jedinica raspolaže.

Po završetku vežbe vojnici su imali priliku da se upoznaju sa opremom i sredstvima sa kojima raspolaže vatrogasno-spasilački bataljon MUP-a Leskovac.

(ICJ)