Jug Srbije Leskovac Vesti

U kasarni ''Vojvoda Petar Bojović'' u Donjem Sinkovcu obeležen Dan Vojske Srbije

Danas je u kasarni “Vojvoda Petar Bojović“ u Donjem Sinkovcu  obeležen  Dan Vojske Srbije, u spomen na dan kada je 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske.


Povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije u kasarni ,,Vojvoda Petar Bojović“ položeni su venci na spomenik narodnom heroju Kosti Stamenković, prikazan je taktičko tehnički zbor naoružanja i prigodan kulturno umetnički program kulturno umetničkog društva ,,Lemind“ iz Leskovca.


Učenicima od V do VIII razreda iz leskovačkih osnovnih škola ,,Trajko Stamenković“, ,,Vasa Pelagić“ i ,,Vuk Karadžić“, koji su osvojili prva tri mesta na literarnom i likovnom konkursu povodom Dana Vojske Srbije, uručene su ovom prilikom prigodne nagrade.


Na održanom svečanom skupu povodom obeležavanja Dana Vojske Srbije u kasarni ,,Vojvoda Petar Bojović“ prisustvovali su predstavnici opština Jablaničkog upravnog okruga, Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije , predstavnici udruženja, organizacija i škola.