Jablanički okrug Jug Srbije Medveđa Sijarinska banja Vesti

U Kulturnom centru u Medveđi održan četvrti koncert u okviru projekta “Umetnička muzika na jugu-Medveđa 2019-druga sezona”

Sinoć je u Kulturnom centru opštine Medveđa održan četvrti koncert koji se organizuje u okviru projekta “Umetnička muzika na jugu-Medveđa 2019-druga sezona”, podržanog od Ministarstva kulture I informisanja.


Poznati niški ambiente/jazz bend “EYOT” odavno je prevazišao granice Srbije, a sinić se predstavio i publici u Medveđi.

Žanrovski slobodan, “EYOT” je doneo Medveđanima neverovatan alternativni elektro zvuk koji pliva od roka do klasičnog džeza, od panka do ambijetala, od impresionizma do romantizma, “spakovanih” u snažne kompozicije. Ovaj “živi” nastup, bio je prepun energije i emocija koje je publiku vodio duboko u njihov lični muzilki svet .

Dejan Ilijić (klavir), Slađan Milenović (gitara), Miloš Vojvodić (bubnjevi) i Marko Stojiljković (bas) održali su više od 100 koncerata širom sveta, a publika i kritičari saglasni su da je EYOT jedan od najzanimljivijih bendova koji se u Evropi pojavio u protekloj deceniji

Bend je do sada objavio četiri albuma (“Horizon” 2010, “Drifters” 2013, “Similarity” 2014. i aktuelni “Innate”), a pobednici su brojnih festivala i takmičenja širom regiona i Evrope.

 

(Info centar juga)