Društvo INTERREG IPA CBC Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

U lebanskom vrtiću danas sprovedena aktivnost „Moj zeleni grad“

U holu Dečjeg vrtića u Lebanu, u sklopu realizacije projekta „Zelena prekogranična saradnja – Bolje učenje kroz iskustvo“, danas je sprovedena aktivnost „Moj zeleni grad“. Deca predškolske grupe predstavila su izložbu likovnih i umetničkih radova na temu Ekologija i očuvanje prirode.

Opština Lebane je sredstvima projekta obezbedila opremu i potrošni materijal, uključujući stalke i platna za slikanje. Po završetku izložbe svi mališani su bili posluženi sokićima, slatkišima i obrocima u vidu paketića, koje su zbog epidemiološke situacije kasnije poneli kući.

Deca su proteklih dana u svojoj predškolskoj grupi izrađivala likovne radove, nakon toga su kod svojih kuća – zajedno sa svojim roditeljima izradili po jedan vajarski rad, a sve svoje rezultate rada predstavili su na današnjoj  izložbi u holu svog dečjeg vrtića. 

„U sklopu ovog projekta u toku su radovi na dečijem vrtiću, rekonstrukcija krova i sanitarnih čvorova kao i zamena stolarije. Deca će, najverovatnije do kraja godine, dobiti jedno moderno i lepo igralište u svom dvorištu“ – rekao je za Info centar juga, Nenad Jovanović iz odseka za upravljanje projektima u opštini Lebane.

 

Po rečima Jovanovića, pripremni radovi na terenu trebalo bi da krenu do kraja novembra meseca a u drugoj polovini decembra planirano je postavljanje gume i drugih elemenata.

 

Info centar juga