Dimitrovgrad Jablanički okrug Jug Srbije Kultura Lebane Pčinjski okrug Pirotski okrug Srbija Vesti

U Lebanu danas dodeljene nagrade 40. Međuokružne smotre dečijih scena amaterskih pozorišta Južne Srbije

U okviru 40. Međuokružne smotre dečijih scena amaterskih pozorišta Južne Srbije održane na sceni Doma kulture „Radan“ u Lebanu danas su uručene nagrade po odluci selektora Aleksandra Volića.

Nagrada za scenografiju dodeljena je Milanu Iliću – Trši, za scenografiju predstave „Lepotica i Zverka“ Miloša Miloševića Šike, u izvođenju Dečje scene pozorišta „Hranislava Dragutinovića“, Doma kulture „Radivoj Uvalića Bata“ iz Prokuplja.

Nagrada za kostim dodeljena je Mariji Jančić za kostimografiju predstave „Pozorišni bajkodrom“ Milene Depolo ODDF „Žar ptica“ iz Surdulice. Nagrada za autorsku muziku pripala je Milanu Bogdanoviću za predstavu „Pozorišni bojkodrom“ iz Surdulice.

Anđeli Dimitrijević pripala je nagrada za mušku epizodnu ulogu u predstavi „Pozorišni bajkodrom“ a nagrada za najbolju žensku epizodnu ulogu pripala je Kristini Gocev za ulogu u predstavi „Žurka na zelenom ćošetu“- Pozorište „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada.

Sari Stojković iz Surdulice pripala je nagrada za najbolju žensku ulogu u predstavi „Pozorišni bojkodrom“ a nagradu za najbolju mušku ulogu dobio je Luka Milić, za angažman u predstavi „Lepotica i Zverka“ iz Prokuplja.

U holu Doma kulture „Radana“ u Lebanu danas je dodeljena i nagrada za dramsko-pedagoški rad. Nagradu je dobio Delča Gigov za angažman u predstavi „Žurka na zelenom ćošetu“ – Pozorište „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada.

Nagradu za najbolji tekst dobio je Miloš Milošević – Šike, za predstavu „Lepotica i Zverka“ iz Prokuplja, a za istu predstavu dodeljena je i nagrada za najbolju kolektivnu glumačku igru.

Elizabeta Georgijev dobila je nagradu za doprinos razvoju ekološke svesti kod dece, a Igoru Tasiću iz Surdulice uručena je nagrada za najbolju režiju u predstavi „Pozorišni bojkodrom“ iz Surdulice.

Na samom kraju dodeljene su i nagrade za prvo, drugo i treće mesto. Treće mesto osvojila je predstava „Žurka na zelenom ćošetu“ Elizabete Georgijev Dečje scene  Centra za kulturu – Dimitrovgrad – Pozorište „Hristo Botev“ iz Dimitrovgrada. Druga nagrada pripala je predstavi „Lepotica i Zverka“ Miloša Miloševića Šike u izvođenju Dečje scene Pozorišta „Hranislav Dragutinović“ Doma kulture „Radivoj Uvalić Bata“ iz Prokuplja.

Prvo mesto, na jubilarnu 40. Međuokružnu smotru amaterskih pozorišta Južne Srbije, osvojila je predstava „Pozorišni bajkodrom“ Milene Depolo, u režiji Igora Tasića, u izvođenju ODDF „Žar ptica“ iz Surdulice.

Proglašenje pobedničke predstave i dodela nagrada za večernju scenu biće održano posle večerašnje predstave „OSKAR“ – Dom kulture Prokuplje, koja počinje u 20 časova.

 

infocentarjug.rs