Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

U Lebanu danas održana 11. sednica Skupštine opštine

U Lebanu je danas održana 11. sednica Skupštine opštine. Na početku sednice usvojen je predlog rešenja o oduzimanju mandata Milici Stanković Jović zbog zasnivanja radnog odnosa u Opštinskoj upravi kako i nalaže zakon. Nakon toga data je pauza od 20 minuta kako bi se izglasalo potvrđivanje mandata novoj odbornici iz SNS-a, Emiliji Vasiljević koja je položila odborničku zakletvu.

Na ovoj sednici odbornici su razmotrili i usvojili Predlog odluke o završnom računu budžeta opštine Lebane za 2020. godinu. Kako je istakao predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović završni račun pokazao je pozitivno poslovanje javnih preduzeća i njihovo domaćinsko ponašanje utroška sopstvenih i budžetskih sredstava bez obzira na pandemiju koronavisusa. Višak novca u budžetu iz prethodne biće preusmeren za ovu godinu i to za kapitalne projekte koji su veoma pažljivo isplanirani, podvukao je Bogdanović.

Odbornici  su razmotrili i usvojili i odluke nadzornih odbora JP Lebane, JKP Komunalca, JKP Vodovoda i JKP Veterinarska stanica o raspodeli dobiti po finansijskom izveštaju eksternog revizora na osnovu koga se od dobiti 80 odsto vraća u opštinsku kasu.

Posebno važne tačke koje su usvojene na sednici Skupštine opštine Lebane su Predlog Vlade Srbije za utvrđivanje javnog interesa za nepotpunu eksproprijaciju nepokretnosti u korist lokalne samouprave, što će kako je zaključeno omogućiti novi investicioni ciklus, ali i Predlog Odluke o izradi plana detaljne regulacije za Postrojenje za preradu otpadnih voda u Ćenovcu.

Kako je zaključeno na sednici ovo je kapitalni projekat koji direktno podržava Vlada Republike Srbije i koji će kroz rešavanje problema sa otpadnim vodama doprineti i zaštiti životne sredine što je u skladu sa evropskim standardima.

Snimak 11. sednice SO Lebane možete pogledati na YT kanalu Infocentra.

 

infocentarjug.rs