Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

U Lebanu danas održana 12. sednica Opštinskog veća

U Lebanu je danas održana 12. sednica Opštinskog veća na kojoj su većnici razmotrili i usvojili Predlog pravilnika o kriterijumima i postupku dodele sredstava crkvama i verskim zajednicama, kao i Predlog javnog konkursa za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata crkava i verskih zajednicama iz opštinskog budžeta.

Kako je istakao predsednik opštine Ivan Bogdanović za ovu namenu opredeljen je iznos od 2 miliona dinara, a novina je da će se na inicijativu mnogih građana Lebana koji žive i rade u Italiji, u blizini Vićence, pomoći kupovina crkve za našu dijasporu.

Na današnjoj sednici Opštinskog veća usvojen je i Predlog odluke o osnivanju Opštinskog Saveta za bezbednost u saobraćaju i imenovanju članova Saveta. Imenovani su:

Ivan Bogdanović, predsednik opštine Lebane izabran za predsednika Saveta za bezbednost u saobraćaju;
Zlatko Nedeljković, direktor JP „Lebane“ – za zamenika predsednika Saveta;
Goran Lazarević, pomoćnik predsednika – za sekretara Saveta;
Branko Dojčinović, službenik Odeljenja za imovinsko-pravne poslove – za člana Saveta;
Zoran Zdravković, saobraćajni inženjer – za člana Saveta;
Igor Miljković, – načelnik PS Lebane – za člana Saveta;
Vladan Stanojević, -direktor Doma zdravlja – za člana Saveta;
Mirko Pešić, – direktor STŠ „Vožd Karađorđe“ – za člana Saveta;
Nebojša Đorđević, direktor OŠ „Radovan Kovačević“ – za člana Saveta;

Pred većnicima se našao i predlog odluke koji se odnosi na stručno usavršavanje zaposlenih u Opštinskoj upravi, a koje će omogućiti njihov brži i kvalitetniji rad. Na sednici je data i saglasnost Opštinkom javnom pravobranilaštvu da se pristupi sklapanju sporazuma o naknadi nematerijalne štete sa pojedinim građanima, a koja je nastala usled ujeda pasa i mačaka lutalica.

Na sednici su usvojena i rešenja o jednokratnoj pomoći, a na osnovu socijalne anamneze Centra za socijalni rad pojedinim licima odobren iznos u visini od 10.000 dinara za lečenje.

Ceo snimak Opštinskog veća možete pogledati na sledećim linku:

 

infocentarjug.rs