Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

U Lebanu danas održana 7. sednica Opštinskog veća

Danas je u Lebanu, u skupštinskoj sali, održana 7. sednica Opštinskog Veća. Sednicom je presedavao Ivan Bogdanović, predsednik opštine Lebane a na dnevnom redu našlo se 14 tačaka.

Opštinski većnici usvojili su predlog Odluke o otpisu i konverziji potraživanja poverioca u trajni ulog u kapitalu preduzeća za vodne puteve „Ivan Milutinović„ – PIM a.d. Beograd, kao i predlog Odluke o davanju na korišćenje dva putnička vozila marke Opel Movano, D.o.o. Autobuskoj stanici Lebane.

Usvojen je i predloga programa lokalnog ekonomskog razvoja opštine Lebane za 2021.godinu, predlog pravilnika za ostvarivanje prava na osnovnu i dodatnu podršku detetu i učenika, predlog Ugovora o regulisanju međusobnih odnosa u vezi pružanja usluga obavljanja poslova iz oblasti stručnog nadzora nad putevima i ulicama, jave rasvete i signalizacije, Ugovora o regulisanju međusobnih odnosa u vezi pružanja usluga obavljanja poslova iz oblasti arhitektonske delatnosti i Ugovora o regulisanju međusobnih odnosa u vezi pružanja usluga obavljanja poslova uređivanja građevinskog zemljišta na teritoriji opštine Lebane za 2021.godinu, između Opštine Lebane i JP „Lebane.


Lebanski većnici izglasali su predlog ugovora o održavanju groblja i kapele, o uređenju i održavanju zelenih površina i zaštiti komunalnih objekata i održavanju čistoće na površinama javne namene za 2021.godinu, između opštine Lebane i JKP „Komunalac, , Lebane, predlog ugovora o tekućem održavanju atmosferske kanalizacije u Lebanu za 2021.godinu i Predloga ugovora o održavanju vodovodnih šahti i bunara povezanih na magistralni cevovod i celokupne mreže za 2021.gidinu, između opštine Lebane i JKP , Vodovod„ Lebane.


Usvojen je predloga ugovora o tehničko-poslovnoj saradnji u oblasti zoohigijene na teritoriji opštine Lebane za 2021.godinu, između opštine Lebane i JKP „Veterinarska stanica„ Lebane.

Na današnjoj sednici Opštinskog veća direktor Centra za socijalni rad u Lebanu podneo je izveštaj o preduzetim merama u cilju realizacije naloga Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ceo snimak 7. sednice Opštinskog veća možete pogledati u video prilogu.

infocentarjug.rs