Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

U Lebanu danas održana 8. sednica Opštinskog veća

U Lebanu je danas održana 8. sednica Opštinskog veća a jedna od glavnih tačaka bila je usvajanje Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2021. godinu.

Predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović kaztao je da Lokalni akcioni plan opština Lebane donosi od 2013. godine usklađujući ga sa budžetom i realnim mogućnostima realizacije. Ovaj plan je vrednosti 12 miliona dinara, od čega lokalna samouprava usmerava iznos od 5, a Nacionalna služba za zapošljavanje 7 miliona dinara. Na ovaj način rešava se problem nezaposlenosti otvaranjem novih radnih mesta kroz razne programe.

Većnici su na ovoj sednici usvojili i Izveštaj o radu opštinskog veća u 2019. godini, a kako je rečeno ovaj izvršni organ vlasti je te godine rešio 448 zahteva, održao 19 sednica i usvojio jedan program razvoja. Usvojen i Predlog plana javnih nabavki za ovu godinu, a tom prikom rečeno je da se on mora bazirati na stvarnim potrebama i prioritetima.

Na današnjem zasedanju Opštinskog veća izglasane su i Odluke o finansijskoj pomoći za jedno lice koje je pretrpelo štetu od požara, jednoj porodici za postupak vantelesne oplodnje i novčana pomoć za jedno lice iz Bačavine.

Snimak 8. sednice Opštinskog veća možete pogledati u prilogu:

infocentarjug.rs