Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

U Lebanu danas održana 9. sednica Opštinskog veća

U Lebanu je danas održana 9. sednica Opštinskog veća sa šest tačaka na dnevnom redu.

Opštinski većnici usvojili su danas Zapisnik Komisije za ocenu programa iz oblasti razvoja sporta i omladine sa ocenama i Tabela vrednovanja kvaliteta godišnjih i posebnih programa organizacija u oblasti sporta kojim se zadovoljavaju porebe i interesi građana u oblasti sporta. U ovoj godini za za sport je opredeljeno 30 miliona dinara iz opštinskog budžeta.

Na predlog, koji je iznela Nataša Stojanović, pomoćnica predsednika opštine Lebane, opštinski većnici dali su saglasnost o dodeli novčanih sredstava za tri prvorođene bebe u novogodišnjoj noći, odnosno 1. januara ove godine, u iznosu od po 30 hiljada dinara.

Većnici u Lebanu danas su usvojili Izveštaj Odeljenja za privredu i finansije o poslovanju JKP „Imovina“, kojem je prethodilo opširnije obrazloženje rukovodioca Saše Mladenovića.

Na dnevnom redu ove sednice bila su i pitanja vezana za Izveštaj o radu Opštinskog pravobranilaštva za prošlu godinu. Pravobranilac Goran Pešić izneo je podatak da je u 2020. godini podneto 258 zahteva za naknadu nematerijalne štete od ujeda pasa lutalica od čega je rešeno 237. Po rečima Pešića 95 odsto zahteva kod ovog organa uglavnom odnosi na slučajeve ujeda pasa lutalica.

 

infocentarjug.rs