Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

U Lebanu danas održana treća po redu sednica Opštinskog veća

U Lebanu je danas održana treća po redu sednica Opštinskog veća na kojoj su većnici na samom početku zasedanja jednoglasno usvojili zapisnik 2. sednice, a nakon toga razmatran je i usvojen Predlog pravilnika o načinu ostvarivanja prava na podršku mladim talentima sa teritorije opštine Lebane, naime usvojeni Pravilnik ne pravi razliku među studentima koji se školuju u državnim i privatnim ustanovama visokog obrazovanja a osnovni uslov za ovu vrstu podrške je prosek studenata.

„Pravilnikom koji je danas izmenjen omogućili smo da svi studenti sa prosekom i uslovima koji su propisani, na osnovu konkursa koji će biti raspisan za 2020/2021. godinu u novembru mesecu, mogu ispuniti uslove i dobiti podsticajna sredstva“ – kazao je u obrazloženju ove tačke predsednik opštine, Ivan Bogdanović.

Većnici su danas jednoglasno usvojili Predlog Odluke o ostvarivanju prava za dodelu podsticajnih sredstava u vidu novčane nagrade mladim talentima, donete od strane Komisije za podršku mladim talentima. Prema ovoj odluci biće nagrađeno šestoro studenata doktorskih studija, petoro sa master studija i 17 sa osnovno akademskih studija.

„Na ovaj način se stimuliše rad mladih i talentovanih ljudi koji a lista nagrađenih biće proširena i đacima generacije srednjih i osnovnih škola. Iz budžeta će za ovu namenu biti izdvojeno 930 hiljada dinara a iste će biti uručene na Dan opštine Lebane, 8. novembra“ – rekao je Bogdanović.

Po milion dinara, na osnovu odluke o finansiranju i sufinansiranju projekata crkava i verskih zajednica, dobile su crkve u Lebanu i Bošnjacu.

Na današnjem zasedanju opštinski većnici dali su saglasnost Odeljenju za privredu i finansije za povlačenje sredstava iz tekuće budžetske rezerve a za kupovinu zemljišta u naselju Pavlove livade. 

Jednoglasno je usvojen i zahtev ŠOSO „11.Oktobar“ za odobrenje plaćanja putnih troškova deci i pratiocima od mesta stanovanja do škole i obrtno, takođe usvojen je i Predlog pravilnika o organizaciji i sistematizaciji poslova o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji poslova i radnih zadataka u Domu kulture „Radan“ u Lebanu.

Razmatran je i usvojen Predlog za donošenje Rešenja o davanju na korišćenje objekta, poslovnog prostora, u ulici Nikola Tesla, Centru za socijalni rad a koji će se koristiti za dnevni boravak dece sa smetnjama u razvoju.

 

Info centar juga