Jug Srbije Lebane Vesti

U Lebanu danas održana trinaesta sednica Skupštine

U Lebanu je danas održana trinaesta sednica Skupštine opštine, na čijem dnevnom redu se našlo 22 tačke.

Odbornici su danas većinom glasova prihvatili predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o budzetu opštine Lebane za 2017. godinu, predlog Odluke o usvajanju završnog računa za prošlu godinu kao i predlog izmene i dopune Plana javnih nabavki za 2017. godinu.

Na trinaestoj sednici Skupštine na funkciju direktora biblioteke „Branko Radičević“ u Lebanu imenovan je, na period od četiri godine, Mihajlo Ilić. Na funkciju direktora Doma kulture „Radan“ imenovan je, na period od četiri godine, Marko Todorović i na mesto direktora Turističke organizacije opštine Lebane, za period od četiri godine, imenovan je Bojan Jović.

Na današnjem zasedanju Skupštine opštine u Lebanu izglasan je predlog Odluke o merama zaštite od poljske štete, požara i drugih mera za zaštitu poljoprivrednog zemljišta na teritoriji opštine Lebane, kao i predlog Odluke o pristupanju izradi Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja žena i rodne ravnopravnosti opštine Lebane za period 2017 – 2020.godine.

Dvadesetjedan odbornik prihvatio je predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o promeni oblika organizovanja javne ustanove „Veterinarska stanica Lebane“ iz ustanove u Javno komunalno preduzeće „Veterinarska stanica Lebane“ a data je i saglasnost na cenovnik staničnih usluga Autobuske stanice DOO „Lebane“ od 01. juna 2017. godine.

Većinom glasova razrešen je Srđan Mladenović iz Lugara na mestu predsednika Komisije za sprovođenje konkursa za izbor direktora javnih preduzeće, čiji je osnivač skupština opština Lebane, a imenovan je Marko Stevanović, diplomirani ekonomista iz Lebana. Razrešen je i Dragan Đokić iz Lebana na mestu predsednika nadzornog odbora JKP „Komunalac“ a imenovan dr Vlaadan Stanojević iz Lebana. Dužnosti je razrešen i Miloš Milenković, član Upravnog odbora Turističke organizacije a na tom mestu imenovan je Nenad Stojilković iz Lebana. Srđan Mladenović iz Lugara, razrešen je dužnosti člana Upravnog odbora biblioteke „Branko Radičević“ a imenovana je Maja Cekić iz Lebana.

Na današnjem zasedanju razrešeni su članovi Školskog odbora STŠ „Vožd Karađorđe“ i to Zoran Stanković i Mirko Pešić a novoizabrani su Jelena Stojilković i Stole Trajković. Srđan Mladenović iz Lugara, razrešen je dužnosti članstva ispred OG SPS-a u Opštinskoj izbornoj komisiji u stalnom sastavu a imenovan je Boban Stanković iz Cekavice. Većinom glasova data je saglasnost za upotrebu imena opštine Lebane kao sastavnog dela svog imena privrednom društvu „LEBANTEKS“ DOO Lebane.

(ICJ)