Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Sport Srbija Vesti

U Lebanu danas uručene nagrade i priznanja za najbolje sportiste, kolektive, sportske radnike i klubove u 2020. godini (foto/video)

U holu Doma kulture u Lebanu danas su uručene nagrade i priznanja za najbolje sportiste, kolektive, sportske radnike i klubove u 2020. godini. Prisutne je pozdravio predsednik Sportskog saveza opštine Lebane, Dragan Cvetković istakavši da je ova godina bila jako specifična zbog virusa korona i da su onemogućene skoro sve sportske aktivnosti.

„Zbog situacije u kojoj smo se svi našli, vezano za kovid-19, Komisija za dodelu nagrada, na čelu sa Nebojšom Đorđevićem, prilikom donošenja odluke o dodeli nagrada uzela je u obzir dugogodišnje angažovanje sportskih klubova i organizacija“- kazao je Cvetković. 

Nagrade je u ime predsednika opštine Ivana Bogdanovića uručila načelnica Opštinske uprave,Tanja Bogdanović.

Sportski saveza opštine Lebane specijalnu Povelju dodelio je predsedniku opštine Ivanu Bogdanoviću za izuzetan doprinos i podršku u razvoju sporta u opštini Lebane. Iz opravdanih razloga predsednik Bogdanović bio je odsutan a povelja će biti uručena kasnije.

Za najboljeg sportistu opštne Lebane u 2020. godini priznanje je dodeljeno Milošu Stankoviću iz Fudbalskog kluba Radan, dok je za najbolju sportistkinju proglašena Anđela Cvetković iz Odbojkaškog kluba Radan. Fudbalski klubovi Radan iz Lebana i FK Jedinstvo iz Bošnjaca su najuspešniji sportski kolektivi opštine Lebane u 2020. godini.

   

Draganu Đokiću pripalo je priznanje za najboljeg sportskog radnika opštine Lebane, dok su za najbolje sportske nade proglašeni Filip Stanojević iz Bokserskog kluba Radan i Ljubica Pešić iz Odbojkaškog kluba Radan.

Najbolji trener u 2020. je Danijela Tošić iz Rukometnog kluba Radan. Na ovom skupu dodeljeno je i posebno priznanje Lazaru Ranđeloviću za vrhunske rezultate koje je postigao u svojoj karijeri, a isto priznanje dodeljeno je i Aci Kovačeviću koji je dao izuzetan doprinos razvoju sporta u Lebanu.

   

Nagrade za životno delo dodeljene su Novici Cvetkoviću, profesoru Jovici Mitroviću, profesoru Radovanu Vasiću, Tomislavu Sokoloviću i Blagoji Coliću koji su dali doprinos sveukupnom razvoju sporta i nastavno obrazovnom radu u ovoj oblasti.

Nagrada za životno delo posthumno dodeljena je Nebojši Stankoviću – Čombetu, za doprinos u razvoju i afirmaciji sporta i fizičke kulture, razvijanju i unapređivanju vaspitnog rada i zastupanja interesa sporta u sportskim organizacijama.

FOTO GALERIJA INFO CENTRA: