Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

U Lebanu danas uručene Osmonovembarske povelje pojedincima, kolektivima i udruženjima

U kabinetu predsednika Skupštine, Bobana Pejića danas su, uspešnim pojedincima, kolektivima i udruženjima, uručene Osmonovembarske povelje.

Ovogodišnji dobitnici su: dr Dragan Jovanović za izuzetne rezultate i dostignuća u borbi protiv visura kovid 19, dr Miloš Petrović za izuzetne rezultate u afirmaciji opštine Lebane, Lazar Ranđelović za rezultate postignute u oblasti sporta, Danijela Anđelković za postignute rezultate u oblasti poljoprivrede, Borivoje Mitković za doprinos u razvoju pčelarstva, preduzeće MIMPEŠ DOO Lebane za doprinos u razvoju privrede, OZZ Agroprima Jug Bošnjace za doprinos u borbi protiv koronavirusa, Info centar Juga za sveukupni doprinos i afirmaciju opštine Lebane u oblasti informisanja i Pravoslavno udruženje Samo sloga Srbina spasava za humanitarni rad i očuvanje tradicije i kulture.

„Opština Lebane na ovaj način danas želi da se oduži svima onima koji su doprineli svako u svojoj oblasti afimisanju sredine iz koje su potekli. Dan opštine ove godine nismo obeležili kao predhodnih godina iz dobro poznate epidemiloške situacije i zato smo se danas sastali u kabinetu kako bi zasluženim pojedincima, kolektivima i udruženjima uručili Osmonovembarske povelje“- rekao je Goran Lazarević, pomoćnik predsednika opštine Lebane.

U ime nagrađenih najpre se zahvalio dr Dragan Jovanović, član Opštinskog veća u Lebanu i prvi upravnik leskovačke Kovid bolnice koji je stajao u prvom borbenom redu u borbi sa virusom kovid-19. Jovanović je nagalsio da je polaskan dobijanjem ovog priznanja i da je ponosan što je ona došla iz sredine u kojoj se školujući sticao prva znanja i nizao prve uspehe u mladosti. Posebno je naglasio da je doprinoseći lečenju pacijenata od koronavirusa spašavao ljudske živote što je i dužnost svakog lekara.

Dr Miloš Petrović, sa Instituta za veternu istakao je da je Lebane za njega bilo i ostalo voljeni grad i da će uvek raditi u interesu svih njegovih stanovnika. „Kada je reč o samoj nagradi, ona je zasigurno jedna od najdražih nagrada koje sam do sada primio, i svakako da je to jedna velika moralna obaveza. Ovu povelju posvećujem svom ocu koji je bio višegodišnji predsednik opštine Lebane i koji je kroz više decenija radio na unapređenju Lebana a i ovog regiona“ – kazao je Petrović.

 

 

Info centar juga