Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

U Lebanu je danas, ispred Centra za socijalni rad, postavljena „Kućica solidarnosti“

U Lebanu je danas, ispred Centra za socijalni rad, postavljena „Kućica solidarnosti“ inače prva u Srbiji, u koju će svako ko ima i želi moći da ostavi neki prehrambeni proizvod, a da svako kome je hrana potrebna, iz kućice uzme ono što mu treba.

Kućicu je postavila organizacija Građanske inicijative, u saradnji sa mladima, opštinskim rukovodstvom i Centrom za socijalni rad u Lebanu.

Među prvim donatorima danas su se u Lebanu odazvale osnovne i srednje škole, Dom kulture Radan, Turistička organizacija opštine Lebane i Crveni krst.

 

„Neke zemlje na ovaj način pokušavaju da pomognu svojim građanima koji često nemaju mogućnost da sebi i svojim porodicama obezbede hranu, kao jednu od najosnovnijih potreba za život. Hrana koja se stavlja u kućice mora da bude pakovana sa tačno naznačenim datumom isteka roka, jer ćemo samo na taj način uspeti da sačuvamo bezbednost i zdravlje onih koji će hranu koristiti“ rekla je Milica Branković ispred organizacije Građanska inicijativa.

Pored Lebana, kućice su danas postavljene i u Vranju i Bujanovcu. Izradili su ih stolari iz radionice „Kutak art“ iz Vranja, a farbali su ih mladi iz sva tri mesta – prepoznaćete ih po žutoj boji.

infocentarjug.rs