COVID-19 Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

U Lebanu nema zaraženih, u samoizolaciji oko 150 osoba

Na teritoriji opštine Lebane nema zaraženih korona virusom, a u samoizolaciji se nalazi 150 osoba, kazao je za Info centar juga komandant Štaba za vanredne situacije, Ivan Bogdanović.

„Naši građani poštuju apel Vlade Srbije, predsednika Vučića i epidemiologa, da ostanu u svojim domovima, tako da svakoga dana imamo sve manje ljudi na ulicama. Na teritoriji opštine Lebane trenutno je u samoizolaciji oko 150 osoba koji poštuju mere samoizolacije. Policijska stanica u Lebanu juče je imala jedno privođenje građanina koji ima preko 65 godina, i nije poštovao propisane mere kućne izolacije. Ovim putem još jednom apelujem na sve građane koji imaju preko 65 godina, da se jave Kol centru opštine Lebane koji im je na raspolaganju 24 sata“ – kaže Bogdanović dodajući da je Kol centar opštine Lebane do sada imao 220 poziva i 70 izlazaka na teren, za deset dana.

Opštinski Kol centar 016/ 843-071 i 016/ 268-223 do 16 sati. Telefon dostupan 24 sata je 064/852-98-77 

„U toku današnjeg dana očekujemo pomoć fabrike Jumko iz Vranja, u vidu zaštitne opreme a za potrebe Doma zdravlja. Danas je kompanija Jugprom  iz Leskovca donirala lebanskom Domu zdravlja sto litara sedamdeset procentnog alkohola. Napomenuo bih i to, da je u prethodnih pet dana, na teritoriji opštine Lebane podeljeno preko 2000 zaštitnih maski.  Svi privredni subjekti, javne ustanove, osnovne i srednje škole, vatrogasci, policija su dobili maske za svoje upošljenike koji imaju kontakt sa građanima, kako bismo na taj način omogućili nesmetan rad tim ljudima“ – dodaje Bogdanović.

Na teritoriji opštine Lebane JKP Komunalac redovno vrši dezinfekciju svih javnih objekata, Doma zdravlja, ambulante u Bošnjacu, crkve u Lebanu i Bošnjacu, zgradu opštine, Osnovnog suda i pravobranilaštva, policijske i vatrogasne stanice, stambenih zgrada, škola.

Za dezinfekciju ulica zaduženo je Javno komunalno preduzeće Vodovod, koje će i sutra nastaviti sa ovom aktivnošću, počev od pijace koja će i sutra raditi pod strožijim merama.

 

Info centar juga