Aleksinac Bojnik Jablanički okrug Jug Srbije Kuršumlija Lebane Leskovac Niš Sport Srbija Toplički okrug Vesti

U Lebanu održan sastanak II muške regionalne lige – ISTOK i izvučeni takmičarski brojevi

U holu Doma kulture Radan večeras je održan sastanak II muške regionalne lige – ISTOK. U ulozi domaćina sastanku je prisustvovao predsednik oštine Lebane Ivan Bogdanović sa svojim saradnicima, predsednik Regionalnog košarkaškog saveza južne Srbije Vule Vuković, sekretar Regionalnog košarkaškog saveza južne Srbije Veselin Marjanović, Mihajlo Gligorijević, komesar druge muške Regionalne lige Istok kao i predstavnici klubova iz Aleksinca, Niša, Bojnika, Leskovca, Sokobanje, Zaječara, Svrljiga, Kuršumlije i Lebana.

Na samom početku sastanka prisutne je pozdravio predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović.

 

„Opština Lebane daje punu podršku sportu, a prvenstveno košarci, cilj nam je da to podignemo na jedan viši nivo i da što više dece imamo u svim sportovima, počev od Školice sporta, koja postoji od prošle godine a već broji veliki broj dece. Košarkaški klub Radan Lebane, posle dugogodišnjih problema, sada funkcioniše nesmetano i normalno a u planu je formiranje i drugih kategorija koje su neophodne a koje ćemo sa upravom KK Radan i da formiramo“ – rekao je Bogdanović, poželevši gostima toplu dobrodošlicu i prijatan boravak u Lebanu.

 

Vule Vuković, predsednik Regionalnog košarkaškog saveza južne Srbije, u svom obraćanju pohvalio je opštinu Lebane i sve njene aktivnosti posebno one vezane za sportska dešavanja i veliki napredak Lebana, u svakom smislu te reči. Rukovodstvu opštine Lebane poručio je da su vrata Košarkaškog saveza Srbije i Regionalnog košarkaškog saveza južne Srbije otvorena 24 sata, a predsedniku opštine Lebane Ivanu Bogdanoviću, u to ime, uručio poklone, loptu na kojoj je pisalo predsednikovo ime i dres reprezentacije Srbije.

ICJ- I.Bogdanović, V.Vuković
ICJ- I.Bogdanović, V.Vuković

 

Na dnevnom redu današnjeg sastanka bile su sledeće tačke:

  • Usvajanje sistema i kalendara takmičenja
  • Upoznavanje sa propozicijama takmičenja
  • Izvlačenje takmičarskih brojeva
  • Razno (licenciranje, takse službenih lica, članarina klubova i drugo)

Na današnjem sastanku rečeno je da ove godine, umesto planiranih deset, u takmičenju učestvuje devet ekipa jer je KK Hajduk Veljko iz Negotina odustao od takmičenja iz finansijskih razloga.

Ceo snimak sa današnjeg sastanka, kao i izvlačenje takmičarskih brojeva možete pogledati u video prilogu:

infocentarjug.rs