Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Vesti

U Lebanu održana 18. sednica Skupštine, Siniša Stanković novi odbornik i pojačanje vladajućoj većini

U holu Doma kulture Radan, održana je 18. sednica Skupštine opštine Lebane sačinjena od 29 tačaka Dnevnog reda.

Na početku sednice imenovan je novi odbornik, Siniša Stanković, zbog podnošenja ostavke dosadašnjeg odbornika GG Inicijativa, Dejana Kostića. Novi odbornik Siniša Stanković položio je zakletvu pred odbornicima i predsednikom Skupštine Bobanom Pejićem, i priključio se timu naprednjaka, te vladajuća većina u lokalnom parlamentu sada broji 20, od ukupno 31 odbornika.

Na ovom zasedanju usvojen je Završni račun budžeta opštine Lebane za 2021. godinu. Kako je u obrazloženju kazao rukovodilac Odeljenja za finansije, Saša Mladenović budžetom opštine, a na osnovu završnog računa za 2021. godinu raspolagalo se u skladu sa odlukama Skupštine opštine, znači domaćinski. Izvršenje budžeta u protekloj godini je od 82 odsto, što znači da je ostvaren ukupan prihod od 860 miliona i 677  hiljada dinara, od tog dela namenska sredstva iznose 91 odsto, a utrošena su na kupovinu multifunkcionalnog vozila, nabavku jednog kombi vozila, izgradnju i uređenje puteva, kupovinu kuća i materijala za interno raseljena i izbegla lica, kao i na uređenje fasade i stolarije na opštinskoj zgradi. Znatan deo sredstava, kako pokazuje završni račun isplaćena su i za elektrifikaciju polja. Iznos od 13 miliona isplaćen je za uličnu rasvetu, a davanja su bila i za poziciju gradskog prevoza u iznosu od 3,5 miliona dinara. Investiralo se je i u javna preduzeća, a proradila je i Fabrika vode u Ždeglovu, čime je rešen višegodišnji gorući problem ove opštine.

Na sednici su razmotreni i usvojeni izveštaji o radu sa finansijskim izveštajima u prethodnoj godini JP Lebane, JKP Vodovod, JKP Komunalac i JKP Veterinarska stanica, kao i Predlog odluke o usvajanju likvidacionog izveštaja JKP Imovina Lebane.

Imenovani su članovi Školskog odbora OŠ „Radovan Kovčević“, OŠ „Vuk Karadžić“, OŠ „Radoje Domanović“ i Gimnazije „Stojan LJubić“.

Sednici skupštine prisustvovalo je 30 odbornika i sve tačke Dnevnog reda današnje sednice usvojene su većinom glasova.

Snimak cele sednice možete pogledati u prilogu: