Lebane Vesti

U Lebanu održana 24. sednica, Miroslav Simić izabran za v.d. direktora Komunalca

U holu Doma kulture Radan danas je održana 24. sednica Skupštine opštine Lebane. Pre početka sednice minutom ćutanja odata je pošta za sve žrtve stravičnog masakra koji se juče dogodio u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu.

„Odbornička grupa „Dr Goran Janjić“ predložila je hitno sazivanje sednice Skupštine opštine Lebane zbog podnete ostavke na mesto v.d. direktora JKP Komunalac, i potrebe da se radi nesmetanog funkcionisanja preduća odmah izabere novi  v.d. direktor, te je u skladu sa poslovnikom SO Lebane i zakazana sednica po hitnom postupku“, rekao je u svom obraćanju prisutnim odbornicima Boban Pejić, predsednik Skupštine opštine Lebane.

Prva tačka dnevnog reda na današnjoj sednici bila je predlog rešenja o utvrđivanju prestanka funkcije v.d. direktora JKP Komunalac u Lebanu, Novici Stojkoviću, diplomiranom ekonomisti iz Bošnjaca, koji je podneo ostavku radi odlaska u starosnu penziju. Prema zakonu o javnim preduzećima o ostavci se ne raspravlja i ne glasa već se ista samo konstatuje.

Druga tačka bila je imenovanje v.d. direktora JKP Komunalac u Lebanu. Grupa građana „Dr Goran Janjić“ predložila je da na mestu v.d. direktora bude izabran Miroslav Simić, pravnik iz Lebana, koga su odbornici i izglasali sa 19 glasova. Odborničkih pitanja nije bilo.

Snimak sednice Skupštine opštine Lebane možete pogledati u video prilogu.

infocentarjug.rs