Jablanički okrug Jug Srbije Kultura Lebane Vesti

U Lebanu održana promcija knjige „Rođena sam iz ljubavi“

U školskoj biblioteci OŠ „Vuk Karadžić“ u Lebanu juče je održana promocija knjige „Rođena sam iz ljubavi“ pesnikinje Jelene Janković.

Knjiga nosi naziv „Rođena sam iz ljubavi“ i reč je o dečijoj poeziji. Na ovoj promociji pesnikinja Jelena Janković je sa puno ljubavi i radosti interpretirala svoje pesme. Ozarenih lica i raspoloženih lica deca su učestvovala u promciji i pokazali veliku zainteresovanost.

Učešće su na pomenutoj promocij uzele i učenice osmog razreda Anđela i Anja.

„Njene pesme daju celoviti doživljaj. Njena pesma je lirski subjekt. Njena pesma misli, govori, poučava. Znači postoji! Ljubav je emocija adete istina, zato je poetesa Jelena Janković svojim lirskim postignućem i danas zablistala. Jelena fabulom prigovara na jedan odgovor, koji ima formu pitanja, koliko lirska reč pomaže da sva deca izrastu u dobre i čestite ljude. Jelena ima samo jednu viziju a to je DETE“ – deo je iz recenzije profesora i književnog kritičara Stanka Đorđevića.

   

Jelena Janković je majka troje dece, koji su bili njeni glavni motivi i pokretač pisanja poezije za decu. Završila je i drugu knjigu Poezija za odrasle a u pripremi je i treća knjiga.

Promocija knjige „Rođena sam iz ljubavi“ organizovana je u saradnji biblioteke „Branko Radičević“ Lebane i OŠ „Vuk Karadžić“ iz Lebana.