Društvo Jablanički okrug Jug Srbije Lebane Srbija Vesti

U Lebanu održana treća sednica Skupštine

U Lebanu su danas odbornici, na trećoj po redu sednici Skupštine, usvojili Predlog odluke o dodeljivanju osmonovembarskih nagrada i priznanja za 2020. godinu. Ovogodišnji dobitnici osmonovembarskih povelja su pojedinci, kolektivi i udruženja koja su svojim radom i angažovanjem doprineli razvoju i afirmaciji opštine Lebane.

Osmonovembarske povelje za 2020 godinu dobili su: 

dr Dragan Jovanović, za izuzetne rezultate i dostignuća u borbi protiv visura kovid 19,

Miloš Petrović, za izuzetne rezultate u afirmaciji opštine Lebane,

Lazar Ranđelović, za rezultate postignute u oblasti sporta,

Danijela Anđelković, za postignute rezultate u oblasti poljoprivrede,

Borivoje Mitković, za doprinos u razvoju pčelarstva,

Preduzeće MIMPEŠ DOO Lebane, za doprinos u razvoju privrede,

OZZ Agroprima Jug Bošnjace, za doprinos u borbi protiv koronavirusa,

Info centar Juga, za sveukupni doprinos i afirmaciju opštine Lebane u oblasti informisanja,

Pravoslavno udruženje Samo sloga Srbina spasava, za humanitarni rad i očuvanje tradicije i kulture.

Osmonovembarske pohvale sa novčanom nagradom u iznosu od 20.000 dinara dobili su učenici koji su ostvarili najbolje rezultate u svojim školama i to:

Teodora Srećković, učenica lebanske Gimnazije,

Emilija Stevanović, učenica STŠ iz Lebana,

Ksenija Trajković, učenica osnovne škole „Radovan Kovačević-Maksim“ iz Lebana,

Mina Pešić, učenica OŠ „Vuk Karadžić“ iz Lebana

Dimitrije Svilenković, učenik OŠ „Radoje Domanović“ iz Bošnjaca.

Na današnjoj sednici Skupštine razmatran je i Predlog odluke o pristupanju izradi plana detaljne regulacije Sportsko rekreativnog centra „Jaruge“. U obrazloženju ove tačke dnevnog reda, direktor JP Lebane Zlatko Mladenović podvukao je da je ovo strateški dokument koji će omogućiti dalji razvoj i modernizaciju ove ustanove. Odbornici su se izjasnili i o izradi  Plana detaljne regulacije Turističko rekreativnog parka „Čukljenik“, na osnovu koga ovaj deo treba da ostane kompleks za rekreativni i zimski turizam sa trim i ski stazama što će, kako je rečeno omogućiti razvoj turizma.

Odbornici u Lebanu danas su izglasali izmenu Odluke o platama i drugim primanjima izabranih, imenovanih i postavljenih lica u organima opštine Lebane, Predlog odluke o osnovnoj i dodatnoj podršci deci, Predlog o uzmeni i dopuni Odluke o komunalnoj delatnosti, Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o obrazovanju lokalnog koordinacionog tela za socijalno uključivanje Roma.

Razmatran je i Predlog rešenja o razrešenju v.d. direktora Narodne biblioteke „Branko Radičević“ Tijane Ristić koja je podnela ostavku, na ovu funkciju imenovana je Tatjana Petković. Na sednici su zamenjeni i pojedini članovi Školskih odbora i na njihova mesta postavljeni novi, a većinom glasova odbornika za člana Saveta za privredu opštine Lebane izabran je Dejan Đokić.