Jug Srbije Lebane Vesti

U Lebanu sinoć počelo "Kulturno leto 2017" (FOTO i VIDEO)

U Lebanu je sinoć, na platou ispred Doma kulture „Radan“ tačno u 21 sat, počeo program ovogodišnjeg Kulturnog leta koje će trajati do 16. avgusta. 

Prvi su nastupili članovi Kreativno plesnog studija Avangarda, Tango grupa i prelepe Džez balerinice. Igralo se i plesalo u centru  Lebana a od 22 sata odigrana je urnebesna hit komedija “HOT LINE” u kojoj igraju Mirka Vasiljević, Nemanja Janičić i Igor Damjanović.

Reč je o ljubavnoj priči, komediji zabune. Glavnom liku žena odlazi na službeni put i on želi da to vrijeme provede sa kućnom pomoćnicom sa kojom je u vezi. Međutim, i njih dvoje imaju ljubavne problem ,te on odlučuje da preko hot lajna nađe djevojku, koja mu neće zvocati. Šok za glavnog lika ,a smijeh za publiku ,nastaje kada agencija, greškom, umjesto zgodne djevojke, pošalje muškarca.

Mirka Vasiljević u komediji “Hotline” igra kućnu pomoćnicu koja je u vezi sa svojim gazdom. Kad njegova žena otputuje, oni napokon ostaju sami, ali se ubrzo posvađaju jer ona od njega traži da se razvede.

„Ova komična priča istražuje različite nivoe apsurda, gde glavni lik pokušava da reši svoje ljubavne probleme kontaktiranjem agencije za poslovnu pratnju. Zaplet ali i smeh do suza nastaje onda kada se na vratima umesto naručene devojke pojavi muškarac“, kaže glumac Nemanja Janičić, koji potpisuje i tekst predstave a šta je Nemanja rekao o Lebanu pogledaj te na ovom linku:

Ono što je pohvalno je da su se Lebančani okupili u velikom broju na gradskom trgu, gde se inače odvija program ovogodišnjeg kulturnog leta. Voditelj programa na otvranju „Kulturnog leta“ bila je Snežana Dragović a šta je ona rekla za naš portal pogledajte na sledećem linku:

Lebančani će imati priliku da vide pozorišne predstave, za decu i odrasle, koncerte, folklorne večeri, kao i večeri starogradske, evergrin i etno muzike. U sklopu kultrunog leta biće organizovan i dečji maskenbal. Svoje veče imaće i Romi, a ono što je posebno zanimljivo ove godine biće organizovano takmičenje za prvu trubu Lebana kao i takmičenje pevača amatera. 

 

FOTO GALERIJA:

Organizator ove tradicionalne kulturne manifestacije je Dom kulture „Radan“ uz podršku lokalne samouprave. Program će se odvijati na platou kulturnog centra u Lebanu.

(ICJ)